Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ergonomi för oss programmerare

I afton tänkte jag skriva ett par rader om något som man lätt glömmer - ergonomi. Jag har inte läst på något om ämnet, men det krävs ju inte mycket tankeverksamhet för att komma fram till att man lätt får ont av att sitta på en trästol med krökt rygg och böjda armar.

Just nu sitter jag i en go' fåtölj med tangentbordet i knäet och har blicken fäst rakt framför mig på skärmen. Musen ligger på datorn till höger om mig. Bekvämare än så här kan det knappast vara.

Dela med er av era tips på hur sätt man knackar kod på bekvämast sätt! Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Skaffa en bra editor som skriver så mycket av koden som möjligt själv, så du inte behöver göra så många tangentnedslag.

Bind om Caps-Lock så att den blir en Control-knapp, så minskar du belastningarna i händerna när du slår genvägar.

 
Test.

Test.

alberts bild

Sitt inte för länge utan paus. Res dig upp med jämna mellanrum och rör på axlarna. Styrketräna rygg och axlar. Det räcker med en gång i veckan för att förebygga problem med just rygg och axlar vilket är det vanligaste för de som sitter framför datorn hela dagarna.