Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

England föreslår open source till skolor

Den statliga avdelningen för IT (Becta) i England föreslår skolor i landet att överväga uppgradering till Vista och Office 2007 och istället titta på Openoffice och Linux. De menar att det blir alldeles för dyrt att byta till Microsoft Vista och Office 2007. Det poängteras också att det är svagt att Microsoft Office inte har stöd för "odf" då detta är ett standariserat format.

Länk till källa

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Där har vi några som fattar. Det finns inga fördelar för skolor och liknande att använda Microsoft-produkter framför till exempel Linux + OpenOffice + Firefox.

dps bild

Bara jag som tror att detta är en ploj för att få bättre deal hos Microsoft?

turbokapitalists bild

England är ett av ett flertal landskap i UK. Alltså är nyheterna lite storre än rubrikerna antyder.

jentins bild

Jag hoppas ivf att det är resultatet över att det börjar tröttnas på att stöd för filformat försvinner, och att ingen standardisering finns.

De tar upp det hela om odf etc, vilket jag tror har stor betydelse för att de överväger att byta. Dagens skolicenser kostar knappt något så där finns inte mycket att hämta i rabatt.

------------------------------------------
Det är gratis att prova Linux.

poka64s bild

Håller helt klart med dig, detta är troligtvis bara ett sätt för att få ner priserna på vistalicenserna och få billigare supportavtal.

jentins bild

Japp lite fel översatt, men Wales gör som dom vill. O skottarna gör alltid tvärtom :=)

------------------------------------------
Det är gratis att prova Linux.

magnis bild

Vad negativa ni är! Smile
Men jag tror faktiskt att många har börjat förstå vikten av öppna standarder. Att de vill ha odf tror jag visar på att det handlar om mer än att bara pressa ner licenskostnader mm.
Men jag tror nog inte att detta kommer innebära att alla skolor i England går över till Linux inom den närmaste framtiden....

tux-svens bild

De får ju en MER kompetent produkt om de väljer OpenOffice. OO klarar ju både av ODF och gamla MS Office-format som inte ens nya MS Office klarar. DESSUTOM är det billigare. Det vore tjänstefel att INTE väja Open Office!
Men det är klart, RÄDSLAN för nå't nytt har ju alltid kunnat skrämma "de mindre upplysta" till de mest korkade handlingar!
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!