Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: I väntan på vad då?

Sitter och väntar på att ha lektion med en ny klass. 11:55 börjar kursen. Programmering A i Java. Första gången life-time jag skall undervisa i Java, har iof kört undervisning i andra programmeringsspråk tidigare så det lär inte bli problem.

I fredags satt jag och rättade inlämningsuppgifter som mina elever har lämnat in i slutet av höstterminen. Efter ett tag fick jag känslan "det här har jag läst förut". Det visade sig att flera har kopierat wikipedia rakt av, utan att skämmas. Så den här veckan lär gå till att förklara hur allvarligt skolan ser på plagiering ("fusk"). I och med detta fick jag reda på att skolan har en tjänst som heter Urkund. Eleverna skickar sina arbeten till Urkund där de analyseras innan de hamnar hos mig som lärare. Så kära elever, ni lär bekanta er med urkund under den här terminen.

Hur det gick för de som ertappades med fusk? De får IG på uppgiften så klart. Har man lämnat in någon annans text har man inte själv löst uppgiften. Nästa tillfälle kommer jag rapportera till rektor, som har möjlighet att stänga av eleverna från skolan. En lärarkollega sa att jag borde underkänna alla uppgifter de lämnat in, för det kan ju handla om fusk. Jag påpekade att en av de svenska rättsprinciperna är att man är oskyldig tills motsatsen bevisats. Visst förstår jag honom, jag blir också förbannad över att ertappa elever med fusk - men jag kan ju inte dra alla arbeten över ett och samma betyg. Även om jag kanske skulle vilja det.

I morse gick jag upp klockan 06.00 och drog på mig shortsen och iPoden och gick/sprang 3.1 kilometer i kylan. Det var skönt efteråt, men det var kallt! Runt 07.40 skulle jag köra min dotter till skolan och fick skrapa rutorna på bilen, så .. kallt var det! Smile

Det är vad jag pysslat med, som om någon skulle bry sig Wink. Jag kände mest för att skriva av mig.

Lasp, lycka till idag! (klockan 13 skall han hålla föreläsning om Linux/Open Source) Skriv gärna ned hur det gick!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

uffe_nordholms bild

Jag råkade själv ut för att en elev presenterade någon annans text som sitt eget arbete, när jag arbetade som lärare i engelska på grundskolan för ett antal år sedan. Det var egentligen två elever som presenterade andras text som sin egen, men jag lyckades bara hitta den ena av dem på nätet. Men båda fick problem av samma anledning: de presenterade en text på engelska, som de allra bästa eleverna på sista året på gymnasiet hade haft svårt att få till. De själva gick i nian på grundskolan, och hade svårt att få till ett "G"....

kimjohanssons bild

Har titeln på detta blogginlägg något Samuel Becket-aktigt över sig?
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.

Kristians bild

Kopiering av en uppsats på nätet är väl inte stöld eftersom personen som lagt upp uppsatsen inte förlorar något? Att lämna in en skoluppgift är väl ickekommersiellt bruk? http://www2.piratpartiet.se/politik/upphovsratt Grönt ljus ?

Jag kunde inte låta bli att skoja, du får gärna radera mtt inlägg Wink

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

rickards bild

Min syster jobbar också som lärare och har berättat att även hon sitter manuellt och kontrollerar mot t.ex. wikipedia när hon anar oråd.
 
Hon berättade om ett tillfälle då hon inte ens behövde leta efter källan. En kille hade bett om att få läsa "The Shining" av Stephen King och lämnade in en recension som han rippat rakt från DVD-omslaget. En sak som han gott hade kunnat utesluta var texten "I huvudrollen ser vi Jack Nicholson..."
 
Riktigt lat är man först när man inte ens orkar läsa igenom vad man just kopierat...

zuzyks bild

Tycker själv det är mycket tradigt att vi som går nu första året med OPEN SOURCE inte fick läsa Java utan istället ett språk som VB.NET.

timmys bild

Uffe, du har möjligtvis inte jobbat som lärare i Jönköping?

jonasbjorks bild

Du har en poäng i det..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Titeln skulle spegla min känsla över att vänta på en ny klass. Vilka är de? Vad kommer de göra? "I väntan på vad då?" Jag väntade, men visste inte på vad.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

??

--
MöLUG - Blog

uffe_nordholms bild

Nej. Jag har varit i Jönköping ett fåtal gånger, och passerat igenom ett antal, men aldrig arbetat där. Det aktuella fallet var bra mycket längre norrut, i Lycksele.

kimjohanssons bild

Jag tror inte heller killarna i "I väntan på Godot" är riktigt säkra på vad de väntar på Smile
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.

zuzyks bild

Kanske borde formulerat mig bättre.
Jag går första året på tycho braheskolan, i en av Jonas klasser.
Jag är då en av många som är den första gruppen som ska ha OPEN SOURCE med Jonas och vi skulle egentligen programera i Java nu men av något själ så blev det att vi programerade i VB.NET istället med en annan lärare. Vilket jag tycker är mycket tråkigt eftersom man har sett fram imot det!

kimjohanssons bild

Finnbacken Smile
Spottar man fortfarande på de som går i hästskotrappen?
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.

elwiss bild

Ett underbart literärt stycke - precis så är livet Smile

uffe_nordholms bild

Ser man på... Någon som uppenbarligen varit där! Världen är bra mycket mindre än den ser ut att vara.
.
Vad gäller spottandet måste jag erkänna att jag inte vet. Jag kan inte minnas att jag hörde något om det den termin jag jobbade där.

salmiaks bild

Finnbacken, ja Smile

De höll på med små ombyggnationer under tiden jag gick där, så nuförtiden har de plankor med några centimeters mellanrum runt hela hästskon, som går hela vägen upp till taket. Det går nog att spotta fortfarande, men det är förmodligen oerhört svårt att träffa Wink . Och inga större föremål kan kastas ner längre Tongue