Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Testa KDE 4.0 på svenska live!

EXTON-OpSuS KDE4 LiveCD är en svensk remaster av KDE Four Live (OpenSUSE 10.3). Innehåller bara program för KDE 4.0. Disten är unik på så sätt att det inte finns någon annan remaster av ett SUSE-system. (Förutom EXTON-OpSuS 10.3 LiveDVD då). KDE 4.0 släpptes den 11 januari 2008. Passa på att testa live!

Disten hämtas på LINUX.EXTON.NET. Se en skärmdump av EXTON-OpSuS KDE4 skrivbord HÄR. Läs mera HÄR.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Den ser väldisponerad ut
Snygg på min bärbara, funderar varför inte musen syns på min andra skärm!
Knepigt.
Så är det lite skit uppe i vänstra hörnet.
Men den där kommer att gillas tror jag

_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

polters bild

extons bild

Lasp!

Vänstra hörnet? Du menar väl widgets i högra hörnet?
Musen: Se till att gå i konsolläge. Kör sedan kommandot sax2. Om inte det hjälper så kan du titta på filen /etc/X11/xorg.conf i ett annat linuxsystem (där din mus fungerar). Redigera sedan motsvarande fil i EXTON-OpSuS med kommandot nano /etc/X11/xorg.conf. Gå därefter in i X/KDE4 med kommandot startx.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

extons bild

polter!

Det hade jag ingen aaaning om. Då får jag alltså sluta att skriva att mina SUSE-remasters är unika. Eller också får jag skriva att det rör sig om en unik svensk remaster av SUSE (alternativt att EXTON-OpSuS är unik i världen sånär som på JAD).

En "tröst" är att JAD är baserad på OpenSUSE 10.2. Dessutom verkat teamet bakom JAD ha anknytning till OpenSUSE-projektet. (Möjligen lite lättare då).


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

Lasps bild

Sax2 fungerar att köra och jag får möjlighet att välja upplösning på min skärm. Men den andra utgången fungera inte alls om jag ändrar upplösningen.
Musen vill inte fungera på den stora skärmen när jag båda utgångarna. Det är ju exakt samma bild.
Jag lägger inte ner mer tid på detta utan testar vidare.
Tack för hjälpen säger Lasp