Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sun köper upp MySQL

Enligt IDG så köper Sun upp MySQL för 6,3 miljarder kronor.
http://www.idg.se/2.1085/1.140585

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

nightfalls bild

Måste erkänna att jag faktiskt blev lite förvånad när jag läste om det hela. Blir lite mer klart om varför Sun köpte MySQL om man läser Jonathan Schwartz's blog.
Jonathan Schwartz's Blog: Helping Dolphins Fly
Sun announces plans to acquire MySQL AB

jonasbjorks bild

openoffice.org, Java, NetBeans, Solaris, ZFS och nu MySQL.. SUN är ett företag att räkna med i Open Source!

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kryckans bild

Jag är väldigt glad för att blev Sun och inte IBM eller Oracle som köpte upp dem. De hade garanterat misshandlat MySQL något fasansfullt.

Med ett företag som hanterar Java, Netbeans, Solaris och MySQL kommer vi nog snart att få se ett utvecklarpaket som på allvar piskar Microsofts .NET/Visual Studio/Windows Server och SQL SERVER.

Om ni frågar mig så slår (rent tekniskt) SUN redan Microsoft när det gäller detta men det är inte alla som har den uppfattningen.