Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

*löst* Wirelessproblem i Ubuntu (Ndiswrapper)

Förutsättningar:
Jag har en nyinköpt Zepto 3215 med ett Zpro Wlan kort i.
Jag har installerat XP drivers med Ndiswrapper. I inställningarna ser jag att rätt driver är installerad för kortet.

I "Network" väljer jag det trådlösa nätverkskortet och skriver in min WEP-nyckel samt väljer min router (det dyker upp andra routrar också).

Problem:
Sen händer ingenting... Jag kommer inte åt internet vare sig med webläsare eller med ping.

Kan det vara routern som säger ifrån? (BBB)
Kan det vara drivern som inte funkar ändå, trots att kortet dyker upp och till och med kan hitta en hel lista med trådlösanätverk.

Tacksam för svar!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

misiu_mps bild

Det var nån som nyligen klagade på att BBB inte fungerar bra i linux. Koppla med sladden för att se om du överhuvudtaget kan gå ut på internet.
Sen kanske måste du använda wpa istället för wep. Försök hitta en hotspot med okrypterat nät (kanske en sån finns redan på listan) och testa kopplingen där (ta bort lösen!).

kiankos bild

NEJ! Har du en router mellan datorn och internet/ADSL-modemet så har det INTE ngt att göra med routern!

Bara om du har fast IP ska du ange inställningar i routern, annars är det bara plugnplay.

FSC Amilo Xa2528/24P (AMD Turion X2 TL-64, 2.2 GHz, GeForce 8600M GS 256MB, 2x160 GB HDD)

kattassens bild

tack för tipset, internet kom jag åt från första början med fast anslutning.

Jag kopplade in en gammal netgear-router efter BBB-routern och då funkar allting perfekt. Tills vidare kör jag på den här lösningen nu.

Simon

mikaeljs bild

Hm... jag har haft bbb sen augusti 2005 och aldrig haft några problem med BBB och Linux. Varken med trådlöst eller sladd. Har alltid startat direkt oavsett dist eller metod.
-
Det jag haft problem med är min usbdongle som var lite krånglig att få igång i debian. Har testat den i pclinuxos och där fick jag igång det direkt.
-
Det är intressant att vissa kan ha en massa problem medans allt fungerar felfritt för andra. Comhem är ett bolag jag inte ens skulle fundera på. Dom är definitivt krångliga att få igång med Linux (för mig i alla fall). Förra gången jag hade comhem så tog det en vecka innan det kom igång och då fungerade det bara helt plötsligt. Förra veckan var jag hos mor och jag fick inte min laptop att komma ut på internet, varken i pclinuxos eller ubuntu. Mor har comhem och hennes dator kommer ut (win)... ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tux-svens bild

fast comhem modemet till sin identitet på nå't sätt. Mikaelj, prova att starta om comhem-modemet. Därefter ansluter du Linux-burken direkt, utan att prova med Win-burk först.
Problemet finns ej om man har en router mellan modemet och datorn. Byta tillbaka från Linux till Win tror jag skall funka utan problem.
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

mikaeljs bild

Får se om jag får möjlighet att prova. Mor totalvägrar linux och det dröjer nog innan jag är där med min dator igen. Smile ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tux-svens bild

så brukar alltid telefonsupporten säga att man skall prova att dra ur anslutningarna och starta om modemet först. Låt det vila någon minut eller så, innan du slår på spänning igen, för att vara säker på att alla kondensatorer i modemet hunnit ladda ur sig.
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!