Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: I en annan del av världen

Grisbonden berättar om sitt hemliga sexknep. Danny från Idol ger inte upp i Lets dance, trots att han var på akuten igår. Fan vad skönt! En riktig man den där Danny. Stormen kommer ta halva Sverige i natt. Undergången är säkert nära. Bäst jag skickar ett SMS till mamma: "Jag tycker nog om dig lite iaf". Alex Schulman listar veckans inne och ute kändisar. Smaskiga tips för het matsex! Stackars Lindsay Lohan som får jobba med lik..

aftonbladet.se är verkligen en fantastisk sida..

Jag tänkte göra det vanliga, berätta lite om min tråkiga vardag i en vanlig svensk gymnasieskola. Eller vanlig? Det är sveriges största gymnasieskola, fast inte länge till - de jobbar med att döpa om det till Gymnasiecampus! Riktigt tufft, för där är jag och predikar Open Source hela dagarna. Men inte idag.

Jag började tidigt idag. Hade lämnat barnen på dagis och skola och körde ner till jobbet på skolan. Satte mig vid datorn i personalrummet. En kopp Cappucino från kaffe-automaten som är min bästa vän på arbetet brevid mig och MS Outlook uppe på skärmen. Jag letar efter en blankett som skall finnas i våra delade mappar: "IG Varning". Den verkar inte finnas kvar längre, så jag blir lite så där.. Jag frågar Google. Visst hittar jag ett gäng olika "IG Varning" dokument från olika gymnasieskolor runt om i Sverige. Skriver ut dem och funderar på ideer kring hur jag skall kunna utforma ett ännu bättre.

Av någon anledning hamnar jag i Gymnasieförordningen, det vill säga den "lag" som styr arbetet i den svenska gymnasieskolan. Det finns en del intressanta saker i den som jag reagerade över - exakt vill jag inte gå in på just nu. Jag tog upp det med några lärarkollegor som kom in i personalrummet och vi blir lite osams faktiskt.. eller vi har olika uppfattningar om hur man egentligen skall göra. De säger "vi har alltid gjort så här" och jag säger "enligt Gymnasieförordningen kap.. paragraf.." och framstår säkert som en pain-in-the-ass för dem. Vi skrattar lite också och jag säger att vi får väl fråga vår chef om hur vi skall göra. En bra ide tycker allihopa och vi hamnar i en diskussion om hurvida det nuvarande betygssystemet är bra eller inte..

Skolan där jag jobbar har inget som heter "IG Varning". Vi skapar åtgärdsprogram tillsammans med elever som riskerar att inte få betyg eller få betyget IG i en kurs. Så svaret på min första fråga (om IG varnings-dokument) är att skapa åtgärdsprogram för eleverna... runt 15 stycken.

Strax efter tio var det dags för Projektarbete med min klass. Ett ämne jag är orolig för, många elever har inte gjort mer än att komma in med "jag vill göra det här" och trots att vi tjatat på dem verkar de inte vilja göra något. Jag informerade återigen om att de riskerar att få IG i kursen, något jag gjorde veckan innan också. Bad dem skicka in allt de har gjort så vi har något att bedöma iaf. "Ja ja..." sen gick jag och hjälpte dem att komma in i en datorsal så de kunde börja jobba.

Halv elva. Klockslaget som skulle vända hela dagen. Jag var inkallad till en elevvårdskonferans. Lärare, rektor, föräldrar och eleven skulle prata om elevens studieresultat. Jag får naturligtvis inte gå in på detaljer i sådana här saker, med hänsyn till sekretess. Mötet slutade i kaos. Tro mig, försök inte hjälpa ungdomar.

Klockan tolv, när adrenalinet som pumpades ut på mötet tidigare hade lagt sig och jag samtalat med min chef på skolan och kontrollerat att bilen var oskadd hade jag förflyttat mig ner till Hotell Mollberg i Helsingborg. Jag var inbjuden att äta lunch tillsammans med mina gamla elever på Linux Systemspecialist (EC). Det var deras stora dag idag, Examen. Roligt att träffa dem igen naturligtvis och roligt att prata med dem. Detta var slutet för mig också, nu har jag inget kvar som binder mig vid den utbildningen, den nya klassen (LX07) har jag inte träffat och inte heller undervisat.

Vid halv tre körde jag hem Patrik Isaksson (ni vet han som spammar sönder LP med sina Lenovo-datorer). Patrik och jag har nog en mycket speciell relation. Jag tror att folk som inte förstår sig på oss tror att vi är otrevliga mot varandra. Jag uppfattar det aldrig så, och jag tror att Patrik är av samma åsikt. Ganska skönt att kunna "gnälla" av sig på någon som vet hur livet är som dygnet-runt-arbetare med familj. Patrik skulle vara DJ för barnen ikväll och jag körde hem och hämtade mina barn i Helsingborg.

Sen blev det handla-godis-på-coop med barnen. Vi handlade lite jordgubbar också. Fan vad dyra de är vid den här årstiden! Just nu sitter jag och barnen och tittar på TV, fast jag skriver ju ännu ett onödigt inlägg om mitt liv på datorn.

..och föresten ... Britney mår bra rapporterar Aftonbladet.se .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tobiers bild

Gymnasietiden ja.. förstår inte hur man kunde vara så omotiverad? Det var jag också, men nu knappt en halvår senare så har jag aldrig vart så motiverad som jag är nu, nu vill jag göra ALLT. Det är väl en period antar jag.. tufft att jobba i en sån miljö..