Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gentoo Foundation har återuppstått!

Lagligt&juridiskt sett så fanns de ju inte för några dagar sedan. Nu har i alla fall den officiella sidan uppdaterats samt nödvändiga administrativa papper skickats iväg. Själv har jag nyligen kompilerat ihop en mängd uppdateringar på min gentoo-dator efter en vanlig synkning. Så det går fortfarande att uppdatera mitt gentoo-system. Att Gentoo står inför en del förändringar är lätt att inse om man läser på den officiella hemsidan. http://www.gentoo.org/

Om man antagit Daniel Robbins, Grundare och tidigare chefsarkitektens förslag är i dagsläget svårare att veta och få något grepp om. Han nämns dock kort på Gentoos första sida.
Han har heller inte skrivit något nytt i sin blogg på några dagar http://blog.funtoo.org/

Jag tycker hursomhelst det vore tråkigt om Gentoo ej skulle finnas kvar. Det verkar som man överväger en mängd åtgärder just nu och framtiden verkar fortfarande minst sagt oviss. För många hästar som vill dra åt olika håll?

LFS(Linux From Scratch) är annars ett intressant projekt för mig personligen frågan är dock om jag hinner kolla på detta. Har fått min domän www.smartcomputer.se

Funderar faktiskt att dedikera en sida där till sabayon projektet(Högst osäkert dock). Tänker heller inte lägga upp sidan som ett halvfärdigt projekt. Har en del saker jag måste lösa närmaste tiden. Håller bland annat på att få internet explorer 6 att fungera på min Debian burk. Det fungerar men det är bara det att verktygsrader och sådant inte visas som de ska. Inte heller popuprutor. Grå bakgrund utan text. På hemsidor jag går in på syns dock texter och bakgrunder.

Anledningen till att jag överhuvudtaget vill ha internet explorer på ett GNU/Linux system är för att temainstalleraren hos mitt webhotell kräver det. Sen är det också för att jag måste ha det för att se hur mina hemsidor kommer se ut i Internet Explorer. Eftersom så många trots allt andvänder det. Har förövrigt redan en virtualbox image med Windows som fungerar utmärkt. Vill dock helst slippa starta upp virtualbox varje gång jag ska starta internet explorer(virus explorer?)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Det vore tråkigt om Gentoo försvann, för oss alla. Dom innebär mycket, med sina fina forum och wikis och liknande, även om man själv inte använder disten. Annars lär väl SourceMage få en jäkla massa nya utvecklare. Smile

nightfalls bild

Gentoos wiki är riktigt bra, forumet ger jag däremot inte mycket för.

tomasuus bild

Om nu Gentoo skulle försvinna hoppas jag på fler utvecklare till FreeBSD Smile