Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gräsänkling Dag 1

Vad var det han sjöng Povel, "det är söndag morgon och mitt huvud känns så tungt" Vill minnas att texten handlade om att han varit gräsänkling och frugan skulle komma hem. För mig är det snarare är det söndag eftermiddag och mitt huvud känns tomt, tomt känns även vardagsrummet, köket, sovrummet ja hela lägenheten, för sedan i går kväll är jag gräsänkling. Frugan har åkt till sin mor, som är lite krasslig, för att pyssla om henne. Nu är det inte riktigt granngårds svärmor bor så det blir ett tag som frugan blir borta.
Nåväl, sitter och grunnar på lämpliga projekt (vid sidan av att städa & laga mat.) att fördriva tiden med.Vad jag kommit på så här lång är:(Dator/Linux relaterat) Inget jag inte nosat på förut men nu kan man vara lite o social på kvällar/helger

1)Hemma nätverket, ny trådlös router, sätta igång den där datorn som varit tänkt som server.

2)Få fart på min Dreambox som frontend mot nämnda server.

3)Ominstallation av den stationära datorn och på frugan laptop (vore en trevlig överraskning att få ett nytt OS?)

Om jag spenderar en vecka på varje projekt borde tiden både räcka till och, ja få tiden att gå.
Ni lär se hur det går utifrån alla frågor som kommer att ställas i forumet.
Men nu börjar Blues Brothers på TV4 Film, Jake kom precis ur fängelset och det är dags för "It got cop engin, cop suspension..."