Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: En helg i Jonas liv

E-post klockan 14.21 fredagen den 18 januari 2008: "Din leverans har kommit till kontoret" . Yeah, man vet precis vad det betyder -- en helg med härligt konfigurerande av maskiner! Yiahhha!! Många skulle vara avundsjuka på mig, men inte jag inte. Inte ens när det står två skrivare, två arbetsstationer, en server och en tunn klient som skall installeras och konfigureras. Jag tillbringade fredagskvällen med mina barn. Flickvännen var ute med sina väninnor på puben.

Lördag morgon. Solen är på väg upp och det verkar bli en fin dag i Helsingborg. Gör frukost åt barnen och väcker dem. Pysslar lite hemma och packar min axelväska som är något av ett kännetecken för mig. Där Jonas är, där är väskan.

Jonas

Det var en solig och fin dag, lördagen. Men jag skulle till kontoret på stan och installera maskiner. Mängder med kartonger, jag bestämde mig för att fixa en kanna kaffe (Zoegas Skånerost) innan jag började packa upp.

Office ready PC

This is a Microsoft Office Ready PC from Hewlett Packard. Vad? Att de smetar på "Vista Capable" och sånt är jag van med, men det här? Microsoft Office Ready PC.. haha, som om man skulle köpa just den modellen istället för en som saknar etiketten.. haha. Varken HP eller Microsoft hade en aning om att det första jag skulle göra efter den två timmar långa installationen av datorn var att ta bort allt vad Office 2007 (trialversion) hette och installera OpenOffice.org 2.3 Novell Edition..

Servern (AMD 64bit) fick MS Windows 2003 Small Business Server R2, en 5 CAL-licens historia. Arbetsstationerna installerades med Windows Vista Business (tog hur lång tid som helst). Den tunna klienten kör openSUSE 10.3 med XFCE4, den skall användas för att kunna surfa (Firefox).

Öresund

Min utsikt från kontoret under helgen.. Vattnet är Öresund. Det stora fyrkantiga vattnet närmst är hamnbassängen, där bland annat kungen gick i land när han skulle till slottet Sofiero (om jag förstått historien rätt). Borta i horisonten skymtar ett annat land, Danmark. Det syns tydligare i verkligheten än på bilden Wink Knappt fyra kilometer dit, en resa med båten tar runt 20 minuter. Helsingborg gör sig bäst på sommaren och har du inga planer för sommaren -- besök Helsingborg! Du kommer inte ångra dig. Slut på reklam för min lilla stad Wink

Bluescreen

Var bara tvungen att ta med den här bilden också.. Jag har ju hyllat Windows XP en hel del den senaste tiden.. men visst . ibland kommer han tillbaka Mr Bluescreen!

Nu kommer Marcus snart hit upp, vi skall diskutera nästa LP (igen). LP kommer inte bli som LP har varit. Så mycket kan vi nog säga. Inte för att göra er nyfikna Wink

Ha det gott Sverige, var ni än är!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Men ingen bild på den omtalade axelväskan?

Helsingborg är säkert schysst, har bara åkt igenom det men jag vet numer att det finns gott om pingvinister där så jag får väl knalla runt med tux-keps och tjoa när värmen kommer.

Kristians bild

Wow, är det LP 4.0 på gång? Dags att ta fram popcornen

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

mindlights bild

Jag har inte lyckats få XP att dumpa på evigheter... hur lyckades du?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Marcuss bild

haha ja Smile förhoppningsvis färdigställer vi denna version!

polters bild

Jo visst är Helsingborg en fin och trevlig stad. Ebbas Café har för övrigt den godaste morotskakan jag har ätit. Så det är ett måste. Smile

jonasbjorks bild

talang, antar jag Wink

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

Oj.

--
MöLUG - Blog

mindlights bild

Jajemen!
Jonas B - Master of BoD Wink

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...