Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Debian Lenny är trött?

Har kört Debian länge på laptopen nu men det har varit den stabila versionen vad den nu hette. Den har fungerat riktigt bra men jag saknade lite i repot.
Så jag plockade ner testing och installerade den. Första gången så körde jag med krypterad lvm. Datorn kändes trött/seg/slö, och jag trodde först det kunde ha nåt med krypteringen att göra. Detta för att jag såg mycket aktivitet från det i gkrellm top.
Idag provade jag med att installera om Debian utan krypterad lvm för att se om det blev bättre. Det blev det inte...
.
Allt känns riktigt slött och vissa program är ostabila. Blender kan inte rendrera ordentligt utan att krascha. Gimp känns tung och det gör scribus med. För att nämna nåt...
Detta fungerade bra när jag körde stable och min installation skiljer annars inte mycket. Samma val och samma program installerade. Skillnaden är väl då att jag kör testing nu samt eventuella skillnader som skett under installationen.
.
Jag har provat att lägga in fluxbox för att se om det hjälper men det märks ingen större skillnad...
.
Nån som har nån tanke kring detta. Jag vill gärna fortsätta med testing... I värsta fall så får man väl gå tillbaka till stable. Huvudsaken är ju egentligen att man kör Debian Wink

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Jadu, jag har faktiskt ingen aning. På min desktop så är Lenny så kvick och responsiv att jag förmodligen aldrig kommer lägga in något från *buntu-familjen igen, som jämfört med Lenny, för mig iaf, är slöa nåt så in i helskotta. Tråkigt att det inte funkar för dig.

mikaeljs bild

Jo, jag provade Ubuntu på laptopen för nån vecka sen och det var det slöaste jag stött på. Tog evigheter att starta upp och var tung när man väl var inne.
Lenny är mycket kvickare än Ubuntu men av nån konstig anledning så är den slöare än Debian stable. Har kollat processer m.m. men inte hittat nån anledning till varför det är slöare... ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild

Nånting är fel med Lenny för mig. Jag kan knappt surfa med varken iceweasel eller epiphany. Så fort jag skall göra nåt på nån phpbaserad sida så kraschar webbläsaren. Är knappt så jag kan posta detta meddelanden. Lenny kommer definitivt tas bort... ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~