Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

kj: Måndag :P

Idag skulle det komma en kille för att hjälpa mig med monteringen av parabol osv. Efter att min gamla gick sönder så erbjöd sig viasat att ge mig en ny om jag tecknade mig för ytterligare 24 månader och då ingick installationshjälp. Han skulle dyka upp mellan 08:00 och 12:00. Det blev 12:50. Så jag var tvungen att vara hemma hela förmiddagen och vad skulle jag göra under tiden?

Jag lyckades fördriva tiden med att läsa på om xhtml för mobil-telefoner [1]. Nyligen så gjorde jag en mobil-version av en kunds hemsida och då hade jag mest koncentrerat mig på att ta bort en bakgrundsbild som bara tog plats, förminska sidhuvudet och skapa en mer komprimerad och mindre version av en bild. Alltså vanlig hederlig xhtml/CSS i övrigt som skall laddas snabbt och se drägligt ut i SE K600i som är det enda jag hade att testa med.

Nu fick jag lite mer uppslag på hur jag skulle gå tillväga, men hur som helst så ligger arbetstiden inom den offererade ramen så jag kan gott lägga lite möda på detta. Jag lär mig ju för framtiden och framtiden är ju rätt mobil trots allt. Med lite god vilja hittade jag ett system som skall gå att kombinera med en befintlig cms för att skapa en mobil version av allt innehåll osv.

Men efter en tid började jag fundera över andra saker som hade med mobiler att göra. Skickade in en intresseanmälan till en 3g-operatör för att bli bidra med innehåll. Får se om de svarar. Jag har ju ändå redan en serie som är anpassad för små bildskärmar, något måste jag ju göra med den. Comic Strip Network verkar inte vara aktiva längre och jag har god lust att fortsätta med "I heart power".

Mitt i allt detta så tog jag upp mitt exemplar av en bok om Stand up comedy och började fila på öppningsrepliken och tittade över två-tre idéer till skämt. Testade lite av dessa senare på dagen och bombade direkt Sad

Jag antar att lärdomen är att jag inte får gå ner till halvtid på mitt dagjobb då jag antagligen skulle jobba ihjäl mig till slut.... Och ingen skulle skratta. Eller så bör jag kanske satsa mer på sådant som jag tycker om att göra då jag tydligen är mer produktiv då.

[1] http://www.developershome.com/wap/xhtmlmp/xhtml_mp_tutorial.asp?page=int...