Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Erbjudandet till gentoo foundation tillbakadraget!

Daniel Robbins grundaren till Gentoo har tagit tillbaka sitt erbjudande till Gentoo Foundation. Det är tråkigt då det bara finns 2 aktiva styrelsemedlemmar kvar.Grant Goodyear och Paul de Vrieze.

Paul bad dock om ursäkt för att han dröjt med sitt svar och gav sitt stöd till Robbins. Grant ville däremot inte ge sitt stöd utan skjuta det slutgiltiga beslutet på framtiden och låta utvecklarna rösta om saken. Robbins drog då tillbaka sitt erbjudande eftersom han redan skjutit fram sin deadline en gång redan och Grant hade inte ens då efter deadlines utgång svarat enligt honom själv

Status Quo med andra ord. Personligen börjar jag överväga att andvända mig utav FreeBSD istället för Gentoo fullt ut! Det erbjuds en lösning som inte tas. Vad ska göras istället?

Frågorna blir bara flera i min skalle inte färre!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Ofta talas det om "communityn" eller "utvecklarna bakom", men man glömmer att det är vanliga människor. Ofta personer som utför allt eller en stor del av utvecklingen på sin fritid (som få har för mycket av). Även ifall det finns gott om utvecklare så måste det sociala samspelet fungera i ett projekt, om du inte sett "How Open Source Projects Survive Poisonous People" så rekommenderas den starkt.

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

tomasuus bild

Jag har faktiskt börjat tänkt till lite såg bland annat filmen. Gentoo klarar sig nog förbannat bra utan Robbins. Om det inte hade varit för hans blogg och uppdykande från ingenstans så kanske inte heller någon kris skulle ha inträffat från första början. Han har ju trots allt lämnat projektet förut! Bara en liten reflektion. Förstår också Grants reaktion lite bättre. Vem är det som skapat sensationer närmsta tiden och spridit ut att Gentoo är i kris? Jo Daniel Robbins! Men vart har han varit de senare åren? På Microsoft bland annat!

tomasuus bild

Jag har tänkt i exakt samma banor som dig. Tänkte bland annat att eftersom han är grundare av Gentoo borde han få komma tillbaka som chefsarkitekt med sin nya styrelse.

Men nu har jag tänkt till. Jag läser också hans blogg. Trots allt så finns det folk som jobbat de 3 år han varit borta och som gjort något för Gentoo. Trots nuvarande missar med pappersarbet och brister i informationspridningen. Det är bland annat ett öppet möte idag på #gentoo-releng på irc.freenode.net

Uppdateringar och patchar har kommmit. Detta tackar jag utvecklarna för under de åren som gått. Jag måste även säga att jag har stor respekt för Daniel Robbins som person men om han är rätt man att leda gentoo idag? Jag vet inte heller om vare sig Torvalds eller Stallman skulle vara de rätta personerna för det. Även om jag beundrar dessa personer för deras jobb och för vad de gjort inom olika områden.

Jag tackar dock de gentoo-utvecklare som stannat kvar i projektet och jag har även börjat förstå varför vissa rent utav andvänder nedsättande ord om Daniel Robbins. Han har ju inte varit med de sista åren. Sen så spelar det mindre roll vad han gjort under dessa år. Jag tackar de som offrat sin fria tid för gentoo-projektet och låter dem bestämma vad som är bäst för Gentoo. Det är inte min sak. Jag är själv ingen utvecklare.

Även om jag har haft funderingar på att bli en. Så vet jag inte om jag ska vara ärlig om jag har lust att sköta en massa E-builds. JAg skulle också behöva sätta mig in i en del nya saker för att bli det.

Kris? Ja jag vet inte förändringar eller minskat intresse för saker behöver inte vara något dåligt. Jag kan också acceptera ett visst slarv i mitt liv. Vi är alla människor om sedan någon kom från ingenstans och skulle vilja lägga sig i hur jag spenderade min fria tid. Då skulle jag nog bli förbannad om någon satte upp riktlinjer och mål för min fria tid och sa vad jag fick och inte fick göra.

tomasuus bild

Då hade det väl varit helt suveränt med en person som Daniel Robbins som var med och styrde Sabayon-projektet eller något annat Gentoo-baserat projekt. Har också fattat det som att det finns många individer som vill åt olika håll! Men det är definitivt svåra frågor! På det öppna mötet idag på irc 21.00 får dock alla delta både andvändare och utvecklare av Gentoo. Mera info på http://www.gentoo.org