Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sjuka dagar

Det gör ont att trilla från tronen ner till verkligheten tycker jag.
I måndags hade jag rent löjligt mycket att göra men som den effektiva kvinna jag är så fick jag mycket gjort på kort tid. Bam-bam-bam-klart!! Jag surfade obetvinglig på en framgångsvåg. Varför behövde Gud hela sju dagar på sig för att skapa världen – jag hade bara behövt 3,5! Call me, så ska jag berätta hur man gör!
 
Tisdag: Nån jäkel har bokat upp mig på möten idag - _vem_ var det som vågade göra det?! Jasså, chefen... jaha... ja, ok då...
Men men, det är bara att gilla läget och jobba hårt. Vid lunch så har jag ont i magen, men det beror nog på att jag är väldigt hungrig, inte på magkatarr eller så. /ignore på det.
 
Sent på eftermiddagen så har någon klämt in ett möte till för att andra världsdelar ska kunna ringa in. Vad tänkte Gud när han skapade flera tidszoner? Jag får ta upp det med honom när han ringer.
 
Mer än tre timmars övertid redan den här veckan, inte konstigt att jag är trött när jag kommer hem. Jag gör en fantastiskt god mat, naturligtvis, och sen är det helt plötsligt dax att gå och lägga sig igen. Men livet består väl ändå inte av något annat än att jobba och sova, eller hur?
 
Efter ett par timmar så vaknar jag med magsjuka... Man är inte så himla kaxig när man ligger som ett darrande vrak i en liten hög under flera lager täcken och mår väldigt illa. Onsdagen har varit en dålig, dålig dag. Och i morgon så har jag en skrämmande backlog av arbete. Torsdag kommer att bli en dålig, dålig dag också.
Helt plötsligt är livet inte lika roligt längre.
 
Men ”inget dåligt som inte har något gott med sig” (och vilken idiot var det som kom på det ordspråket då?): jag har haft tid att kolla trådarna här på LP. Det har, som så ofta förut, varit en del diskussioner om Microsoft versus linux-och-i-princip-allt-annat. Det engagerar förstås.
 
För oss (företaget där jag jobbar) känns det inte som speciellt realistiskt att ta in mer linux/unix i produktion än vi redan har (jodå det finns). Microsoft har ett helt koncept med produkter som samverkar bra – som mindlight ju alltid tjatar om, och att hitta fullgod ersättning för dem tycks inte vara möjligt.
 
Dessutom så är det så att så länge som Microsofts produkter är i majoritet i resten av världen så kommer vi också att köra MS. Vi måste vara pragmatiska: vi utvecklar produkter som ska fungera för så många som möjligt och XP/Vista är i majoritet – än så länge. Moment 22? Jo, jag är medveten om det.
 
En annan aspekt är att det är svårt och dyrt att hitta certifierade linux-specialister medan certifierade microsoft-specialister i princip är en dussinvara. Att ersätta hela vår ”park” av duktig microsoftkunnig personal med likvärdiga linuxkunniga skulle inte vara görligt helt enkelt.
 
Det är fortfarande mest synd om mig i helaste världen så jag ska gå och dra något gammalt över mig nu och tycka synd om mig. Om det här är ”guds straff” så kan ni väl hälsa honom att han är en dum gammal gubbe och att jag inte tänker svara när han ringer Tongue

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Måste bara tacka, din blogg är bara så jävla skön!
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

kimjohanssons bild

Jag får väl se om jag kan ta ett snack med gud... Jag bor ju nästan i kyrkan. Smile
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.

Kristians bild

Den store Bertil skapade världen på tre dagar, Gud kopierade den på sju....
Förövrigt, att ägna en hel dag åt att skilja ljus ifrån mörker känns jäkligt svagt jobbat. Jaja, alla behöver väl en mjukstart

Tack för en skön blog, krya på dig

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

Lasps bild

tror att GUD är överskattad.
Däremot tror jag på kvinnan som verkligena kan få saker gjorda.
Trots att jag inte känner dig personligen kan jag säga att, Vi saknar dig redan!
Krya på dig säger Lasp

/PS Detta med Linux och MS det är ju så värdsligt så det klara vi ut en annan gång! Sköt om dig /DS