Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hardy Heron & Busybox

Hej

Har precis installerat 7.10, och gjorde omedelbart en dist-upgrade till Hardy. Allt gick bra, men efter omstart så hamnar jag i ett Busybox shell och kommer inte vidare (exit etc fungerar inte). Jag har inte sett några felmeddelanden så jag har tyvärr inga ledtrådar.

Systemet är installerat på en USB disk, om det nu kan vara relevant. Jag har tidigare haft på 6.x och 7.10 på USB disk och det har fungerat finfint. Ska prova att köra upp en runlevel S i eftermiddag för att se om det är någon skillnad.

USB disken har 3 partitioner,

1. 5 GB ext3 (root för Ubuntu)
2. 5 GB ext3 (ledigt för senare installation av greenOS)
3. 1 GB swap
4. 9 GB opartitionerat

Komputtern är en Dell D620 laptop.

Några tips?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Sannolikt v ä l d i g t svårt att komma tillrätta med. Enklare är att installera Hardy direkt.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET