Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Front row till Linux

Jag har en idé till ett projekt. "kuben" Som finns i XGL har ju 2 tomma sidor, ovan och undersidan har jag aldrig sett användas till något så jag funderade på någon sorts front-row till Linux. Skulle man inte kunna göra så att när man trycker på en knapp på sin kontroll/mobil så snurrar kuben upp till ovansidan där man hittar en enkel meny med all musik, kopplad till Amarok.

Låter inte det som en häftig idé? Kan väl inte vara så svårt att göra heller. Hur ska man gå till väga för att skapa något sånt här?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Försök lägga till det som en del av Compiz Fusion. De borde vara intresserade.
BTW: En KUB har sex sidor i ett tredimensionellt universum. När den har fler sidor så slutar den att vara kub och blir... nått annat. Fast man skulle ju förståss kunna göra en "tvådimensionell bild av en tredimensionell projektion av en fyrdimensionell kub". Komplicerat, lite kanske. men ganska enkelt visualiserat; Tag två kuber, den ena större än den andra. Placera den mindre kuben inuti den större. Förbind närliggande hörn i de två kuberna med varandra.
Nu har du summa: 6 + 6 (sidorna på de två kuberna) + 12 (antalet kanter på en kub) = 24 sidor. Det borde ju räcka en stun... Wink

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

salmiaks bild

Verkligen intressant idé! Hade gärna sett något sådant Smile

tux-svens bild

av kuben. Så helt möjligt är det ju. Coompis config -> utility -> cube caps. Fast jag kan inte välja helt fritt vad jag vill ha om det är det ni avser. Det borde nästan bara gå att byta ut de bilder som finns från början?
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

sunkpers bild

Eller hur, visst är det najs idé?

Egentligen har jag ingen lust alls att skapa det själv och jag har dålig koll på programmering, men mina ytliga kunskaper säger mig att det borde vara lätt att fixa. Så frågan är; var hittar man gratis arbetskraft? Är det itne mycket linuxfolk som är ute efter något halvstort projekt. Ska jag föreslå funktionen i amarok eller beryl eller till vilka?

misiu_mps bild

jaja, men nu menas det att det finns två TOMMA sidor på kuben; förutom de 4 som används för skrivbord.