Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Leva Open Source

Ikväll hade jag tänkt skriva om människor och operativssystem. men något mycket viktigare kom mellan.

Igår publicerade Computer Sweden en artikel där de intervjuade min goda vän Amelia som är ordförande för Svenska Linuxföreningen. Amelia är inte en religös fanatiker, utan ser på open source på ett praktiskt sätt. Hon ser fördelarna med open source programvara och har alltid funnit en glädje i att pyssla med Linux. Iaf så länge jag känt henne, vilket måste vara runt åtta år i år.

En av de första sakerna jag reagerade över var kommentarerna på IDG.se till artikeln. Väldigt många kommentarer handlade inte alls om artikeln utan om att Amelia är tjej! Någon kommenterade hennes utseende och diverse andra saker som var långt från vad artikeln handlade om. Det kan inte vara lätt att vara man och veta att det finns en tjej (som dessutom är ung) som är betydligt mer begåvad än en själv.

Någon, eller några, tycker att Amelia är dum i huvudet och borde dö. Anledningen till detta verkar vara för att hon säger att det finns saker Linux borde lära sig av Microsoft.. Saker som marknadsföring. Saker som att det är svårt att välja vilket Linux man skall köra när man är nybörjare. Det finns som bekant mängder med olika Linux. Hon pekar också på att det är kostsamt att införa Linux i företaget trots att det är "gratis". Amelia ljuger inte. Hon talar av egen erfarenhet och har mycket bra koll på hur det ser ut på företag, då hon arbetat i Linux de senaste åren.

Det är så tråkigt med fanatiker. Som anser att de har rätt att komma med mordhot för att man uttrycker sin åsikt i en fråga. Säg aldrig saker folk inte vill höra, utan följ strömmen och lev i en fantasi. Det är lösningen för att slippa tråkigheter. Det finns för många i det här landet som alldeles för enkelt kastar ur sig "du skall dö din jävla idiot". För att man säger något bra om Microsoft? Hallå, det är ett operativsystem det handlar om.. Det är ett företag. Ingen tvingar Dig att använda Microsofts produkter och alla har rätt att tycka vad de vill utan att behöva vara rädda och leva under hot. Jag har själv varit med om detta vid ett flertal tillfällen, då folk inte håller med mig i vissa frågor. Jag har polisanmält det varje gång, men det händer inte så mycket. Jag har också, precis som Amelia, känt för att skita i allt. De är inte värda mig!

Sen ångrar jag mig. För om jag slutar, då har ju fegisarna som bara sitter och gnäller och tycker en massa saker... då har de ju vunnit. De som aldrig gjort en enda bra sak för Open Source. De som mordhotar dem som gör något för Open Source. I janteland skall vi inte tro att vi är något!

Jag tror inte att Amelia är något. Jag VET att hon är något! Jag stöttar henne till 100% i allt hon sagt i artikeln och tycker det är förbannat tråkigt att få höra att några fega individer tycker det är en bra ide att försöka få henne att ändra åsikt med hjälp av mordhot.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Reagerade också starkt på kommentarerna till artikeln. IDG's läsarkrets har nu aldrig utmärkt sig för att verka besitta någon större intelligens eller vidare stil men det där var verkligen ett lågvattenmärke.

Kör hårt, både du och Amelia.

jeppes bild

Tjenare Jonas Smile Jesper här, jag läste artiklen och kollade också på kommentarerna. Vilket resulterade i att jag anmälde ett av dom för personangrepp. Det var det om att Amelia skulle för det första banta sedan skulle hon "plocka bort skrotet hon hade i",, skulle leta upp kommentaren nu på idg för jag kom inte ihåg hela meningen.

HERRE GUD !!!

Det har ju spårat ur totalt. När jag anmälde för någon dag sedan var det ingen kommentar anmäld tror jag men nu är det säkert 30-40 kommentarer borttagna och det jag anmälde är bland dom borttagna.
Hur har det kunnat bli såhär!?

Jaja imorgon är det sista arbetsdagen för denna vecka det kanske är något att vara glad över.

kimjohanssons bild

Jag backar upp Amelia helhjärtat.
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.

hoths bild

Jag läste också artikeln och tycker Amelia har sunda åsikter. Självklart finns det en del att lära av Microsoft, de är ju trots allt ett av världens största bolag. Något måste de väl ändå ha gjort rätt, eller? Det är ju när man inte tycker sig ha något att lära som man i praktiken förlorar.
 

En annan artikel på IDG om att dra lärdom från Microsoft är denna
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.141926

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

andys bild

Hon har rätt.
Linux har mycket att lära sig av microsoft.
Jag håller med om det där med för många distar det är aldeles för mycket branding, man tar en dist, byter ut lite bakgrundsbilder ändrar så nya programinstalleras och trycket nån logga .....i grund på botten är mycket sammma samma kde är kde för mig oavsett dist gnome är gnome.

Om linux inte har något att lära hur skall det då utvecklas...?

pluns bild

Amelia gjorde en klockren analys.... Smile

Thumbs up !

Kristians bild

Jag blev jätteglad när jag läste att Amelias arbete blir uppmärksammat. Jag har bara träffat henne en gång, men hon verkade vara en väldigt jordnära och förståndig person.

IDG:s forum är pajkastning på lägsta nivån, om all den energin hade lagt på att något kreativt hade vi kunnat slopa dansk kolkraft.

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

mikaeljs bild

IDG är en sida jag undviker så mycket som jag kan, mycket pga dom personer som hänger där med sina kommentarer och sitt drömmande om kunskap/intelligens Wink
-
Har haft möjligheten att prata med Amelia på irc och tycker hon verkar vara en riktigt kompetent person. Hon är definitivt en av dom personer som jag skulle vända mig till om jag vill ha bra information om företagsrelaterad information (och annan info).
-
Jag har skurit ner på mitt läsande på sidor där människor kan kommentera artiklar osv. Man blir bara onödigt irriterad och sur på hur en del beter sig. Fokuserar på rss-feeds i liferea och läser nästan alla nyheter där. ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tux-svens bild

Ni jobbar för nå't bra och gör det dessutom förbaskat bra! Heja på!
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!