Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MySQL i tusentals butiker

Pricer AB, marknadsledande inom elektroniska display- och informationssystem för detaljhandeln, har valt MySQL som databas i sitt system som används av tusentals butiker. På så vis säkras kundernas höga krav på skalbarhet, kostnadseffektivitet och att slippa vara bunden till ett specifikt operativsystem.

Flera av världens största detaljhandelskedjor använder Pricers ESL-system (elektroniska hyllkantsetiketter) för att kommunicera pris- och butiksinformation på hyllkanten, däribland jättarna Carrefour, Metro och York Benimaru. I Sverige används systemet av bland annat butiker inom Ica och KF.

Utifrån kundernas höga krav på en driftsäker och plattformsoberoende lösning har Pricer valt att bygga systemet helt på öppen källkod-produkter med MySQL som databas. Nyligen släpptes också systemet på Linux.

Inför valet av databas ställdes bland annat kravet att den måste kunna hantera uppemot en halv miljon uppdateringar på kort tid. Det handlar om priser, reapriser, information om marginaler, lagersaldon med mera som körs i systemet. Inom stora livsmedelsbutiker i Japan och Västeuropa är det vanligt att priserna justeras upp till en gång per dygn. En snabb och säker datahantering är därmed mycket viktigt.

– Tidigare använde vi även kommersiella databaser, men då följer också mycket underhåll och administration. Ett starkt skäl till att vi valde att fokusera på MySQL är att databasen i princip är underhållsfri vilket är väldigt viktigt för våra kunder som vill fokusera på sin verksamhet snarare än tekniken. Dessutom uppfyller MySQL våra höga krav på skalbarhet, stabilitet och kapacitet. Det är helt enkelt en bra produkt, till ett bra pris. Vi är också mycket nöjda med supporten från MySQL AB, säger Henrik Berg, ansvarig för mjukvaruutveckling på Pricer.

Totalt finns över 3 600 installationer i världen av Pricers system som bland annat ger butikerna helt nya möjligheter att arbeta med flexibel differentierad prissättning, kampanjer och att förbättra kontrollen över sortiment och lager. I de största butikerna kan det handla om 100 000 artiklar med tillhörande elektroniska skyltar som omfattas av systemet.

– Vi ser hur alltfler företag använder MySQL i affärskritiska tillämpningar. Att Pricer väljer att basera sitt system på vår databas är ett kvitto på den stora styrkan med öppen källkod, säger Magnus Stenberg, försäljningschef för MySQL i Skandinavien.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeppes bild

det var inget

cryingfreemans bild

Det låter väldigt likt en pressrelease det där, var har du hittat informationen någonstans? Smile

_______________________________________

linuxnyheter.se

jonasbjorks bild

Jag får dem från MySQL Wink

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .