Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

IBM: "Linux är redo för skrivbordet"

IBM säger att 2008 är året då Linux är moget som skrivbordsoperativ ute på företagen. Nästa version av mjukvarusviten Lotus Notes 8.5 och Lotus Symphony kommer att få fullt stöd på Linuxdistributionen Ubuntu.
Läs mer på idg.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Linux har varit redo för skrivbordet länge nu, enligt min egen åsikt. De problem jag har haft med Linux har berott på att jag har experimenterat väldigt mycket, och installerat diverse alpha/beta-grejer. Annars är det stabilt och funktionellt som tusan.

gustavnilssons bild

Linux har varit redo för skrivbordet länge. Har själv en linuxcd liggandes på skrivbordet som jag brukar sätta colaburken på.

kopelloss bild

Jag är vardagsanvändare av linux. Det har dock gått så långt så att jag oftast tycker linux är smidigare än Windows. Dock ska jag i sammanhanget nämna att jag inte är ett dugg intresserad av dataspel. Har dock gått på pumpen rejält när det gäller externa ljudkort/mixers för linux.

elwiss bild

Jag håller inte riktigt med, det har varit för mycket strul med hårdvara & autokonf för att t.ex min farsgubbe skulle kunnat installera det. De här områdena blir allt bättre dock, de flesta trådlösa nätverk har fungerat utan bekymmer senaste året och den enda boven jag egentligen känner till nu är väl lexmark skrivare som ofta kan bråka.

Katalogtjänster har jag inte testat på länge så det skall jag inte yttra mig om, men hur är det med vpn-klienter? Fungerar det bra numer, för det var ett otidigt mek för några år sedan när jag höll på med det på jobbet. Finns det en smidig vpn klient med enkelt GUI som Birgit på marknadsföringen kan använda för att koppla upp sig till företaget när hon jobbar hemifrån?

Lasps bild

Det är viktigt att definiera behoven!
En Linux CD på Skrivbordet kan vara stöd för mycket.
Men borde man inte, istället för distar, säga att denna eller denna maskin klarar Linux perfekt!
Jag har ju sett att det är en del mekande med de flesta distar!
.
Jag vill ha en bil som kan gå till Göteborg, passar det med en Volvo?

_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

lokpests bild

undrar när linux kommer vara redo för köksbordet?

mikaeljs bild

Ser man på det som jag använder datorerna till och den hårdvara som jag använder så finns det inget som är dåligt med linux. Allt min hårdvara fungerar numera och detta utan nåt speciellt pill. I alla fall inte mer än vad det skulle vara i windows. Mitt trådlösa nätverk körs via ndiswrapper och installeras lika enkelt som att köra in drivrutinen i windows. Multiskrivaren fungerar direkt utan att jag behöver göra nåt. För att nämna nåt...
.
Programvarumässigt så har jag allt jag behöver för det jag gör. Så där finns inga brister heller för en person som mig. Jag kan koda, greja med olika typer av grafik, sköta min budget, skriva dokumentation samt en hel del annat.
.
Jag lämnade windows för ett bra tag sen och det är inget jag saknar nämnvärt. Har bara stött på ett Visma program som jag inte fått att fungera i COO pga .net 2... Spelar gör jag hellre på konsolen då det är enklare. Men det finns flertalet bra spel i linux så det finns ju spelmöjligheter där med. Jag är kräsen på spel men ganska nöjd med utbudet ändå Smile ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

magnis bild

I Ubuntu är det iallafall otroligt enkelt att fixa en VPN klient.
Installera network-manager-pptp. Gå till till den lilla nätverksikonen, klicka på den och där finns nu alternativet "VPN connections".
Hur enkelt som helst, och fungerade utan problem för mig.

jonasbjorks bild

Det har det varit länge för mig. Sitter oftast vid köksbordet, eller i soffan med laptopen hemma. Vilken rubrik på IDG Wink "Linux är redo för köksbordet!" Långt innan Windows ... Wink

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

elwiss bild

Tack för tipset, skall prövas

andys bild

Skriver själv från köksbordet då det är bannlyst av draken vid soffbordet. =)

Om jag skall försöka vara lite serös, så är linux redo för skrivbordet i alla fall i hemmet, dörren är öppen om man säger så.

En sak måste man tänka redo för vem och vad?
Är det verkligen redo när du inte kan gå och köpa en skrivare och bara koppla in den?

Vi mig är det inte att vara redo när det är 2 av 10 märken som har skrivare som vi bara kan koppla in och dom är kompatibla med linux.
Viktigt att poängtera när jag menar fungerar är när tillverkaren har angivigt "linux" som en del av kraven på sin förpackning.

Workuruounds kommer alltid att finnas och nån drivare som nån stjärna knåpat ihop.

Ta tex lexmark, dom är inte redo än.

Och det blir inte bättre för att vi klagar, låt dom veta att vi finns och vi vill använda deras skrivare, mail ring framför det till tillverkaren.

jumbas bild

Visst, det är jätteenkelt, - så länge man inte vill koppla upp sig via VPN när man är på resande fot och ansluter via modem Sad

Detta är i alla fall för undertecknad fortfarande ett olöst problem, se http://www.linuxportalen.se/node/8888