Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En liten idé för dokumentation!

Fick i veckan hem reklam för en "pc-skola". Det är en sådan där man får hem en bunt blad som man sen sätter in i den pärm man fick i början om man prenumererar. Dessa blad tar upp ett specifikt ämne. Den här typen av dokumentation finns även för recept osv. Jag tror nog av en hel del har sett någon form av dessa blad.
-
I alla fall så fick detta mig att fundera lite. Man kanske skulle låna idén lite och se om man kunde göra en variant av detta. Alltså att man använder sig av scribus, väljer ett specifikt ämne och så sätter man sig och skapar t.ex. ett a4 papper. Detta sparar man sen som pdf (eller nåt annat smidigt format).
-
Dessa blad kan man sen samla nånstans så att dom som vill kan hämta hem, skriva ut och samla i en egen pärm. Det blir ju inte en prenumerationstjänst då utan frivilliga tar fram dessa blad. Sen får den som vill utnyttja detta skaffa en egen pärm och sen själv skriva ut dom blad som intresserar.
-
Vad tror ni om nåt sånt? Finns det ett genuint intresse från några personer så är jag med och sätter igång projektet. Jag kan använda scribus. Man kan ju börja med att ta grejer från wikin och fixa in dom i detta. Sen kanske man kan skapa en sida här på portalen eller i wikin där filer samlas?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Ett sätt att samla lite kunskap efter en mall, så här gör du!
Jag är gärna med på ett hörn, är duktig på att korrekturläsa!
.
_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

tobiers bild

Bra idé! Jag är på, har lite saker jag vill skriva om Smile
Nå mig utanför LP på kuninobu88 at gmail dot com och på MSN kuninobu88 at hotmail dot com Smile