Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Anne/Kopete sucks!

Tack för alla uppmuntrande och snälla kommentarer på min förra blogg när jag blev magsjuk! Jag är fortfarande hemma och är sjuk, och kommer nog att vara sängliggande i några dagar till. Himla trist. Jag pendlar mellan att tycka oändligt synd om mig själv och att vara helt rasande frustrerad över att inte kunna göra något.
Jag hoppas verkligen att det blir den store Bertil som tar hand om alla mina ärenden på jobbet i alla fall för den todo-listan är inget för veklingar nu när jag har varit borta så mycket.
 
Jag har varit sällskapssjuk nu när jag var hemma så jag tänkte att jag äntligen skulle ge Kopete en chans igen så jag kunde ha lite kontakt med omvärlden. Vi kom inte överens i Kubuntu men jag verkar inte ha någon motsvarighet till Synaptic i Mandriva (har jag det?) så att jag kan installera aMSN genom bara några musklick så då testar jag Kopete igen. Jag är ju sjuk för sjutton – jag får vara lat!!
 
Mina inledande tester av Kopete spädde bara på min frustration. INGET funkade ju! Jag är normalt inte sorten som kastar saker omkring mig så laptopen fick istället stå och skämmas några dagar på golvet bakom kistan och under elementet. Den vet vad som händer om den krånglar igen... För det är ju datorns fel att jag är dum, eller hur.
 
Har ni kollat Kopete någongång? Det är väldigt enkelt och fullt logiskt uppbyggt. Som så ofta med dessa ”linux-applikationer” så blir jag förvånad över hur ”rätt” det är gjort – om man kopplar in hjärnan när man försöker tänka. Välj konto, och sen att du vill vara online, hur svårt var det? Själv är jag så Microsoft-skadad så att om jag inte får en login-ruta när jag ska använda IM elller IRC så fungerar inte programmet. Vaddå att jag ju redan har lagt in login-uppgifterna när jag skapade kontona – vad har _det_ nu med saker att göra då?
 
När jag väl hade lyckats med att logga in på mitt IM-konto så visade det sig att jag nog inte är så omtyckt - väldigt många av mina kontakter hade plockat bort mig från sin kontaktlista. Fast det kanske inte är så konstigt eftersom jag nog bara var online ungefär två timmar under hela förra året... Nä, Kopete sucks!!
 
Gissa var datorn kommer att stå inatt...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Du skriver med en så underbar varm ironi, det är en fröjd att läsa Smile

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

pbs bild

jag verkar inte ha någon motsvarighet till Synaptic i Mandriva (har jag det?) så att jag kan installera aMSN genom bara några musklick så då testar jag Kopete igen.

Har inte Mandriva någonting som heter Rpmdrake? Det är jättelänge sedan jag använde Mandriva (2004, då hette det ännu Mandrake), men jag minns att det hade någon sorts inställningscentral likt Suses Yast. Kanske du kan påbörja sökningen där?

hoths bild

...Vaddå att jag ju redan har lagt in login-uppgifterna ...
Visserligen från ett orelaterat område men visar mest hur UNIX-skadad man kan vara. Det var när jag skulle rippa mina skivor till MP3. Nukan jag UNIX, jag "vet" hur man skall göra: Skivan skall monteras, innehållet dumpas genom "femti-elva" filter och program med ditten och datten switchar satta. Så, jag började leta efter detta och hittar... ingenting. Trist, j***la Linux som inte kan göra nått rätt. Men, lite musik under arbetet skulle ju pigga upp i alla fall. Slänger in en skiva, och vadnudå??? Konqureror poppar upp och frågar vad den skall göra med detta. Öppnar disken och hittar en folder märkt MP3. Jaha, skall man bara dragn drop till disken på den foldern. Så... fuskigt. Alla år jag spenderat i UNIX för att lära mig hur det fungerar, och så bara bortkastat! Skall det vara på det sättet? Va, bara undrar...
 

Man kan faktiskt vänja sig vid att Linux bara funkar!

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

jeffs bild

Urpmi har jag för mig att pakethanteraren hette, senast jag lekte i Mandrake-land.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

misiu_mps bild

PCLinuxOS är mandriva baserat och man kan installera synaptic på den. Det kanske finns som packet för mandriva också.

mindlights bild

...och hon är grymt snygg, rolig och charmig också ska ni (som inte träffat henne) veta.
Rena rama giftet...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

pbs bild

Urpmi är ett kommandoradsverktyg som fungerar som backend för Rpmdrake. Easy Urpmi kan man använda för att lägga till extra paketkällor i Urpmi. Hittade också en screenshot på Rpmdrake i 2008.0.

annes bild

Ha!! RpmDrake är det som jag har saknat! Tack! Det ska jag alltid använda i fortsättningen. Easy Urpmi får jag kolla mer på i morgon.
 
Då har jag ju lärt mig att installera "på riktigt" helt i onödan ju... Wink

pbs bild

Här har du en liten Easy Urpmi-guide som jag skrev åt tysken1975.