Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

larsemil - eeepc

Med en eeepc i handen måste man tänka sig för innan man skriver, tangenterna är små och misstagen i början blir många. Särskilt som mina tangenter har engelska, kinesiska och japanska tecken.
Jag köpte den främst för att ha en liten dator att ha med mig överallt. och liten är den. jämfört med min laptop med 14" skärm är den minimal. ihopfälld är den hälften så tjock och tar inte upp ens en tredjedel av ytan som 14" gör.
Den kommer med xandros förinstallerat. Det tyckte jag var ett hemskt os så jag försökte installera eeeXubuntu. En xubuntuvariant med lite fixar för att fungera på den lilla upplösningen. Du måste lägga in det på ett usbminne eller bränna till skiva och installera från USB-cdrom då EEEpcn inte kommer med någon optisk läsare.
Jag fick många installationer där installationen klagade på felaktigt medium och att det inte gick att läsa från disken. DMESG gav error på squashfs. När jag provade mitt tredje och sista USBminne så fungerade det dock felfritt. De två första var tydligen inte bra nog för att köra install från, fråga mig inte varför men de var budgetreklampinnar.

Nu efter en halv dags användande så tycker jag att:
Den är väldigt liten. Det är både bra och dåligt, det är väldigt svårt att hitta knapparna och man trycker mycket fel. Men det är en vanesak och jag märker redan hur jag vant mig och skriver mycket snabbare än i morse.

Det är väldigt skönt med en burk där allt bara fungerar, den hittade all hårdvara direkt från start. Med skype2.0 beta och efter att ha aktiverat webcamen i bios så har jag videokonferens. Kameran som sitter i är riktigt bra och ljudet är helt okej för att vara laptop.
Alla funktionsknappar fungerar från start och jag tycker om att den automatiskt sänker ljusstyrkan på skärmen om man kör på batteri.

Leveransen tog en vecka från beställning till att den var på posten och var inslaget i rosa papper med texten "it will be ok, everything is beautiful" och tullen kollade knappt på det enligt postloggen.

Det är en fantastisk leksak!!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

andys bild

vad fick du pröjsa för den?

abergmans bild

Jag kan bara instämma, du har sett att du kan slå av wlanet i /proc/asus/wlan? samma med webcammen. Kan vara en bra strömsparare kanske.

Jag märkte igår när jag hade den med mig att när man stänger ner den med 3g-dongeln i så stoppar den inte helt, det resulterade i att den låg i min väska i skåpet hela dagen och var sanslöst varm när jag sklle hem. kan vara värt att tänka på så man ser att den stänger av helt.

jag är riktigt nöjd. Har du hittat knapparna som jag inte hittat än? dvs tag och pipe knapparna.

Har du hittat något om cpufreq och liknande strömspar?

-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

larsemils bild

2500 norska, bor i norge

larsemils bild

jupp.
har installerat ucview så jag kan spela in film / ta bilder med camen också. woohoo.

abergman har också mappat om tangenterna lite så att det faktiskt går att få fram ><|