Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux rankas högre än Windows?

Ja så kan man se på den lista som Intel låtit ta fram. Lista redovisar de personer som betytt mest för den tekniska utvecklingen sedan mitten av 1800-talet.
Där hittar man på plats 21. Linus Torvalds och på plats 31. Bill Gates

NyTeknik hittas listan.

Från NyTekniks artikel
Webbens skapare Tim Berners-Lee har har betytt mest för den tekniska utvecklingen de senaste 150 åren. Det hävdar en expertpanel som valt ut de 45 personer som haft störst inflytande över teknikutvecklingen.
Annonsannons

En expertpanel som består av akademiker, journalister och industrifolk har röstat fram de personer som haft mest inflytande över den tekniska utvecklingen sedan mitten av 1800-talet.

Initiativet kommer från Intel som lät panelen poängsätta 70 kandidater utifrån kriterierna innovation, banbrytande teknik, industriell framgång och samhällsinflytande, skriver IT Pro.

Ingen svensk kvalade in på listan.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Till och med Mythbusters rekommenderar Linux. Som lösning på problem med datorn rekommenderar de att slänga ut Vista och köra in Ubuntu. Låter som en bra idé tycker jag.
 
Jag saknar förresten Tesla på listan. Han uppfann radion samtidigt som Marconi, helt oberoende, men det var slutligen Marconi som fick äran. Dessutom gjorde Tesla en massa andra saker, hans vision var att skapa ett världsomspännande informationsnätverk där människor skulle kommunicera med varandra med hjälp av trådlös dataöverföring. Det här försökte han ta fram redan på 1800-talet.

Marcuss bild

Glöm inte teslacoils!Laughing out loud