Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Commodore PET 600

Har lyckats hitta en Commodore PET 600 och när jag startar upp den så kommer det upp "Basic 4.0" på skärmen.Vart hittar man böcker och instruktioner för en sån raritet och vad användes en sån dator till? Önskar också tips om vart man hittar t.ex skrivare och andra tillbehör.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild
10 PRINT "HELLO COMMODORE"
20 GOTO 10

Böcker till en sådan, antikvariat kanske? Wink

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Om jag inte helt missminner mig. Nu var det tidigt 80-tal som jag använde dessa maskiner. De som fanns på skolan bör ha varit datorer ur 4000-serien, se Wikipedia länk nedan. Till denna dator skrev jag en del program. Bland annat en klon av "Sänka ubåt". Programmet finns kvar, upptäckte jag vid en vindsröjning, prydligt utskrivet på en matrisskrivare.
 

Bästa källan till material och dokumentation om dessa datorer bör vara Internet. Tror knappt att det finns något på antikariat eller loppis. Datorerna var aldrig så spridda för att det skall finnas någon stor chans att hitta något. Däremot så kan det finnas på något PC-museeum och från dem kan man kanske få en kopia på manualen.

Några nyttiga länkar.
http://www.commodorepet.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_PET
http://www.abc80.net/Datorerna/Commodore/body_commodore.html

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

kanaljes bild

Det finns säkert usergroups, mailinglistor och mjukvaruarkiv att gotta ner dig i om du googlar lite.