Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny femårsprognos från Gartner- stort orosmonent för Microsoft

En nyligen publicerad femårsprognos från analysföretaget Gartner Spår att Apple kommer att ha fördubblat sin marknadsandel till år 2012
Hela 80 procent av alla kommersiella programvaror kommer att innehålla inslag av öppen källkod. Affärsfolk kommer inte längre att använda vanliga bärbara datorer.
Istället kommer de i stor utsträckning att ha gått över till mindre apparater som exempelvis Asus Eee PC, en linuxbaserad produkt som redan idag är en av de mest eftertraktade produkterna på marknaden. Runt år 2012 beräknar Gartner att hälften av alla resande yrkesmän och kvinnor kommer att vara utrustade med små surfapparater som kommer att kosta runt 400 dollar per styck. dessa kommer inte att vara utrustade med programvaror från Microsoft.

Läs hela artikeln på
http://www.datormagazin.se/nyheter/article200214.ece