Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Trådlöst nätverk i bärbar Acer

Jag har ett problem med en bärbar dator med Kubuntu Gutsy Gibbon. Datorn hade inget inbyggt trådlöst kort så det införskaffades ett D-link DWL-G630. Kortet stöds av operativsystemet MEN jag har bara uppkoppling i en liten stund (runt 30-60 sekunder ungefär) sen bryter det. Jag misstänker att problemet ligger i att det inbyggda trådbundna kortet bråkar med det trådlösa instickskortet och att den försöker återgå till trådbundna.
Det funkar en stund om jag avaktiverar eth0 i nätverksinställningarna men det återaktiveras igen tydligen.
Så min fundering är om man helt enkelt kan stänga av det trådbundna kortet en gång för alla? Jag har kollat i BIOS men där finns inget vad jag sett.
Jag har även testat ett fulknep genom att kommentera bort allt som har med eth0 att göra i /etc/network/interfaces men det funkade inte. Några förslag utöver det har jag inte lyckats hitta.
Förslag?

Datorn i fråga är en Acer Travelmate 2310.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

magnus sjölanders bild

Jag sitter med precis samma problem och söker svar. Har dock inte gjort kopplingen att det skulle vara det trådbundna som åter kopplas in. Jag tycker dock inte att det bryter så fort som du beskriver utan jag kan sitta 15-20 minuter, ibland. Jag har en Compaq Armada M700 så det är en riktigt gammal burk. Tacksam för svar då jag inte är någon riktig ubuntu pillare ännu.

rickards bild

Jag har upplevt det där problemet ibland när jag har använt nätverk med dolt SSID. Vissa klienter har t.ex. problem med det. Om du har SSID dolt, prova att göra det synligt.
 
Det skulle ju också kunna kopplas ner av att ett närliggande nätverk stör. Prova att byta kanal på nätverket.
 
Både dessa förslag förutsätter ju dock att det är du som chefar över accesspunkten.

squallleonharts bild

Problemet verkar faktiskt inte vara att de bråkar med varandra utan att (K)ubuntu inte är överens med drivrutinerna (RT61).
Jag testade att installera andra distrubitioner (OpenSUSE, Fedora och Mandriva) varav Mandriva var den enda som verkligen tyckte om kortet. Live-versionen hittade kortet direkt och det var bara att surfa runt. Free-versionen ville att jag installerade Serialmonkeys drivrutiner (dessa fick jag aldrig att funka i Kubuntu) och sen var det bara att gasa och köra.
Så den bärbara får nu Mandriva tills vidare.