Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Drivrutiner

jag har en ACER ASPIRE M1610. Jag har installerat både Fedora och ubuntu på den, inte i något fall kommer jag åt något nätverkskort. Det verkar som det inte finns drivrutiner till de denna dators nätverkskort i dessa distridutioner.
När jag letar på nätet ser jag att denna datormodell säljs i ett flertal länder med LINUX som operativsystem, så det borde finnas drivrutiner till den.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Vad är det för nätverkskort i den?
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.

misiu_mps bild

kör lspci eller /sbin/lspci och visa resultatet

polters bild

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/17231

Ser inte ut som att det finns support för det nätverkskortet i Linux ännu. Det du kan göra är kompilera ihop senaste kerneln och se om det löser problemet. Ett annat alternativ är att köra med ett pcmia-kort så länge.