Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny version av DSL-Exton med kernel 2.6.24 som "tillval"

Nya DSL-Exton, som är en remaster av DSL (Damn Small Linux) 4.2.5, är nu klar för hämtning. DSL 4.2.5 släpptes den 28.1.2008. Standardkernel är 2.4.31. Du som installerar DSL-Exton till hårddisk kan dock lätt byta till kernel 2.6.24 (senaste) med stöd för nästan all slags ny (och gammal) hårdvara. Kernelbytet går inte att genomföra i originalet, som är på ca 50 MB. DSL-Exton är på 99 MB. DSL-Exton kan även lätt installeras till USB-sticka. Det är dock inte på något sätt nödvändigt för dig som har en hyfsat ny (och därmed snabb) dator. Allra snabbast går det nämligen om du kör systemet i RAM-minnet.

Alla program - utom Firefox 2.0.0.11 - är på engelska. Delar av menyerna är dock på svenska. Härtill kommer fullt stöd för svenskt tangentbord (givetvis). I version 080205 har några smärre fel rättats till. Dessutom har systemet försvenskats något lite (ytterligare).

DSL-Exton hämtas gratis på LINUX.EXTON.NET.

Se en skärmdump av DSL-Extons skrivbord HÄR.
Läs mera HÄR.