Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OpenSuSE 10.3, ingen bild efter installation...

Hej på er,

Jag visste inte riktigt vart jag skulle vända mig efter att ha läst igenom i princip all dokumentation jag kunde hitta om OpenSuSE.

Jag skulle installera OpenSuSE 10.3 till flickvännen. Allting gick hur bra som helst genom hela installationen, fram tills att skiten skulle startas. Jag hörde ljudet av inloggningen, men det var helt svart på skärmen.

Tre gånger installerade jag om OpenSuSE med hårdvaruinställning på skärmen från 1280x1024, 1024x768 och sista gången med 800x600.

Ingenting fungerar. Det är en 19" TFT skärm från Sony, kopplat till ett integrerat pci-e ati x200 express.

Något får mig att vilja tro det är hz som är fel inställt, eftersom skärmen får upp en liten ruta där det står "out of sync", sen går den in i strömsparläge.

Någon som har en idé om hur jag kan gå till väga?

Med vänliga hälsningar,
Fredrik (med flickvän)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag har ett X200 Express i min stationära arbetsstation på kontoret och har ungefär samma erfarenhet som du. Jag har testat flera olika distar och det är det samma i allihopa. Enda som fungerar är att köra VGA (640x480) vilket inte alls är roligt.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

segass bild

Hej på dig, Jonas (long time no see)

Jag sökte lite på nätet, och efter att ha kommit förbi alla polska instruktioner hittade jag en tysk sida med engelsk text; kan detta vara en lösning tro?

http://wiki.suselinuxsupport.de/wikka.php?wakka=HowToGetTheGuiBack

hoths bild

Lösningarna på sidan fungerar säkert men det som jag har fått i ansiktet varje gång jag haft problem med grafiken är att testa sax2 -r som skall användas om grafikkonfiguratuinen är ändrad eller man vill börja om från början. Prova alltså att logga in felsäkert som root och skriv sedan

sax2 -2

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

segass bild

Förlåt för min okunnighet, men vad gör "sax2 - 2"? Och hur skiljer det sig från det övriga? ....och när är det man ska göra det...direkt?

hoths bild

Skulle ju stått

sax2 -r

Sorry...
 

Ja, så fort du kommit in som root blir bra. Men det är ingen panik. Det finns ingen tidsgräns eller så, man kan pilla runt en god stund innan du drar igång sax2.

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

jonasbjorks bild

sax2 är ett kommando som startar konfigurationen av den grafiska miljön i SUSE Linux (den kallas Xorg). Genom att använda flaggan -r till sax2-kommandot (som i "sax2 -r") berättar du för SaX2 att du vill skapa en helt ny konfiguration. Annars använder sax2 den nuvarande som "mall" när den startar upp.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .