Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Koda med besök

Igår, söndag, satt jag på kontoret och programmerade och byggde upp en surfstation på en liten mini-dator. openSUSE 10.3 med XFCE4 fick duga och jag hamnade i ett läge där jag tyckte att jag borde kunna få igång Firefox i fullskärm. Det lyckades jag dock inte med. Vet du någon webbläsare man kan starta i fullskärm med automatisk inloggning i X? Internet Explorer är riktigt bra på detta.

Jag skall ansluta maskinen med ett Linksys Wireless-G kort till nätverket (WLAN) och fick bygga drivare för kortet som laddades ner från ralinktech.com . Fick för mig att skapa ett RPM-paket av drivaren, men gav upp efter två timmar. Fastnade på %postinst . Det går nog att lösa, men jag tyckte jag inte hade tiden till det.

Fick besök av Jeff och vi åt varsin HIF-mål på Mc Donalds. Han mumlade om KDE och flashade med Build Service. Vi hade det ganska trevligt där vi satt på kontoret och pillade med datorer.

Jeff försvann hemåt och jag började buggfixa en osCommerce-lösning åt en kund. osCommerce är riktigt dåligt på en server som kör PHP5. Någon timme senare var det fixat och jag strök ännu en uppgift från min todo-lista.

Nätverksskrivaren på kontoret hade slutat fungera från arbetsstationerna. Fixade jag lätt. En punkt till på todo-listan borta.

Marcus kom upp med en Coca Cola till mig. Vi satt och snackade lite LP och data. Bestämde oss för att åka hem till Jeff och dricka Zoegas med honom innan det var dags att sova. Smart va?

När jag kom hem var jag lite sur. Min iPod med Nike+ fungerar inte i Linux och jag bad polter skriva ett program åt mig. Han hittade ett på SF som är skrivet i Java. Neki++ verkar mycket lovande.

Tyvärr fungerade inte importen av mina träningspass, då programmet krashade. Men det är open source (GPLv3 har Anna Maria valt (utvecklaren)) och jag laddade ner källkoden. Där hittade jag felet. Man förutsätter att det är ett heltal i ett fält, men min träningsdata har en sträng. En enkel try/catch på det och allt fungerade bra. "Patchen" skickades upp till SF i projektets buglista. Klockan var runt halv tre på natten och jag var glad över att det finns folk som skriver program och släpper dem under en öppen och fri licens. Kanske kommer jag kunna använda min Nike+ i Linux nu och på så sätt bli fri ett windowsberoende jag har? Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Hur illa är osCommerce på php5? ska det köras på php4 eller hur ligger det till?
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

mlanttos bild

R-Kiosk kanske är intressant?

Vi använder det på Tensta Gymnasium för att visa en webbsida som presenterar personalen på skolan och där användarna kan klicka runt utan att fördärva systemet i övrigt. (Systemet är xUbuntu 6.10.)

Vet dock inte riktigt om det går att få fram adressraden på ett enkelt sätt. Annars får du göra en bra startsida, kanske med ett adressformulär. Javascript borde kunna sköta resten.

trappskis bild

appropå köra i kioskläge med autoinloggning så kanske det här kan vara till hjälp:
http://ramblings.narrabilis.com/wp/firefox-fullscreen-kiosk-machine/

Annars har du Full Fullscreen som tillägg istället:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1568

jonasbjorks bild

Det är inte alls bra på PHP5. HTTP_GET_VARS kontra _GET ..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

abergmans bild

Den går ju att configurera så man kan få behålla navigationen:)
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

abergmans bild

Usch!
Är de påväg att släppa en PHP5 version? eller du kanske släppte de buggfixar du ordnade?

-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.