Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

installera nvidia drivrutiner

Hej, då jag har problem med dom nya nvidiadrivrutinerna bla funkar inte dom visuella effekterna så tänker jag installera 169.04 dvs dom gamla, där allt fungerade. Men för att göra det måste jag gå ut i runlevel 3. Hrm och där stöter jag på problem, det kanske låter dumt men hur kommer jag till runlevel 3?

fingal12

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Du måste komma ut ur det grafiska in i textläge. Detta kan göra genom att trycka 'ctrl+alt+fX' där 'fX' är en av F1, F2, F3, osv. Du bör se en rad som säger något liknande "Login:". Logga in som root, och skriv sen "pkill gdm" eller "pkill kdm", beroende på vilken displayhanterare du använder. Skriv båda om du är osäker. Sen kan du enkelt manövrera dig fram till ditt NVIDIA-installationsscript och köra det. När du är klar är det så enkelt som att skriva "startx".