Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Total nybörjarfråga ang installera program

Om jag fixar internet och ger upp detta med att installera offline. Hur gör jag då för att få aircrack-ng-1.0beta2 installerat? Spelar mig ingen roll om det är genom backtrack eller ubuntu. Själva programmet (tidigare version)har jag kört i flera dagar med backtrack så det är inga problem. Det jag vill är att patcha mitt trådlösa kort så det går snabbare. Ska tydligen finnas ett enklare sätt att patcha nu eftersom airdriver är med i den nya versionen.

" Tack för erat tålamod med en nybörjare som jag"

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Så du vill knäcka grannens WEP-nät Wink ?

En mycket komplett referens till Ubuntu hittar du på http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy

"Undrar också hur man installerar VMware tools då det inte finns någon linux.iso med i installationsmappen (kör Vista) kan jag ladda hem linux.iso någonstans?"
Vill du dela filer med värddatorn? Varför inte dela ut en nätverksmapp till den virtuella klienten, det låter sig göras i VirtualBox och förmodligen även i VMWare

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

polters bild

Du installerar inte program så i 9 fall av 10. Öppna programmet Synaptic och installera program därifrån. I stort sett alla Linuxdistributioner sköter installation av program och libs med hjälp av en så kallad "pakethanterare", som söker igenom ett förråd av program och libs paketerade just för din Linuxdistribution och låter dig installera programmen, hålla reda på dom, och hålla dom uppdaterade.
Det du har laddat ned är troligen en källkoden, och visst kan du installera på det viset också, men det är betydligt krånligare. Öppna Synaptic, som finns under Menyn "System->Administration->Synaptic"..
Dubbelklicka på ett program eller något annat så kommer den att hämta allt annat som behövs automatiskt.

rockabilly65s bild

Behöver jag inte tillgång till internet då?

Marcuss bild

jo