Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

datorn låser sig

Hej har fått följande problem, och det är att datorn låser sig, det kan hända när som, kan inte peka på något speciellt som utlöser det. Det ända att göra då är att starta om helt, med resetknappen, det funkar inte med ctrl+alt+backspace.Hur löser jag det?

mvh

fingal12

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

filipjanssons bild

Vad har du för grafikkort? Eller ja om det är nvidia kan jag kanske hjälpa dig då jag råkat ut för exakt samma sak. Du och istället för att använda reset knappen testa att hålla in shift+SysRq(printscreen) och skriva REISUB. Kan vart Alt och SysRq inte riktigt säker där. Då avmonteras iallafall diskarna.

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

polters bild

Jag hade samma problem på min Debian-dator. Jag orkade dock inte felsöka, utan ominstallerade istället. Det tar trots allt bara runt 20 minuter att göra det. Smile

fingal12s bild

Jo det är ett Nvidia kort jag har, nämligen ett asus 7300GS, men jag ska pröva det du skrev nästa gång när datorn låser sig.

abergmans bild

För dig med superräserbajs lina, men för som sitter på en stenhård 3g lina så tar det betydligt mkt längre tid! Smile
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

filipjanssons bild

Fan jag tror jag har ett likadant, 7300 har jag iallafall. Antar att du installerat drivrutinerna med det däringa hanterare för...avinstallera och ändra "nvidia" till "nv" i xorg.conf(det kanske ändras automagiskt om man avinstallerar från hanterare för propitära...) och kolla om datorn fortfarannde låser sig. Om inte efter en dag eller nått så ska du använda envy för att installera nvidia drivrutinen. Jag använder 169.07 och den funkar utmärkt. http://albertomilone.com/index.html Man kan säkert göra på annat sätt men det här har funkat för mig, du kan läsa mina trådar om mitt problem om du vill veta mer, tror jag skrev nått där. good luck mate

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

fingal12s bild

För mig fungerar inte grafiken när jag använder Envy, och inte heller de visuella effekterna. Utan jag får köra med dom man installerar via proprietära drivrutinerna.

filipjanssons bild

Okaj, hade bara en tanke att det kunde vara samma sak, testa med "nv" drivern då och se om datorn fortfarannde låser sig. Testa du dom lite äldre drivarna från envy? Dom nyare funkade nämligen inte för mig har jag för mig. Ähh jag vet inte det funkar nu för mig iallafall.

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible