Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Pure-FTPd på Opensuse 10.3, vilka kataloger kan nås?

Hej.
Inte varit så aktiv med serverbygget på sista tiden, men jag är fortfarande gräsänkling...
Nu har jag kommit till att jag fått igång Pure-FTPd, inställt så att man loggar in med de användare som finns på datorn och får tillgång till sin egen hemmakatalog, frid och fröjd, men jag skulle vilja låta användarna även komma åt andra kataloger, jag har 2 diskar där jag har centraliserat lagring av bilder, dessa bilder går att nå inom hemmanätverket, man hur fixar jag att de går att nå via FTP? Jag provade att ändra:
# Cage in every user in his home directory

ChrootEveryone YES

till NO, men då kom man åt/ser massa mer kataloger än vad jag vill.
Tanken är att med ett lätt FTP program (FileZilla) låta släktingar ladda hem foton mm. Pluss att jag vill nå filer när jag är på resande fot.
Eller om det finns ett enkelt sätt att lösa detta?