Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Live cd eller DVD?

På opensuse.net finns en version av opensuse som Live cd eller så kan man ladda ner det som dvd. Vad är skillnaden? kan jag inte använda live cdn till att installera det till hårddisken? som med Ubuntu.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Skillnaden är att DVD:n inte är en lajvvariant, utan enbart ett installationsmedium och såklart kommer med enormt mycket fler paket än CD-varianterna. Lajvsvorna kommer med antingen KDE eller GNOME, DVD:n med båda.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

jonasbjorks bild

Du kan använda live-cd:n för att installera openSUSE på din dator. Skillnaden mellan DVD-skivan och CD-skivorna är att på CD-skivorna har du enbart skrivbordsmiljön (GNOME eller KDE) med openOffice.org och lite annat "bra att ha på ett skrivbord". På DVD-skivan finns servertjänsterna med (Apache, Mysql...) och utvecklingspaket. Allt går att ladda ner från nätet efteråt om du kör CD-skivan.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tux-svens bild

som finns på DVD:n och installera dem efteråt istället om du valt att installera från en Live-CD. Det är dock nödvändigt att ha någotsånär fart på bredbandet (inte gärna under 1 Mbit/s) om det inte skall bli alltför plågsamt.
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

it04-22s bild

Aha okej, så det är så det ligger till.
Tack så mycket för svaren! Då ska jag botanisera lite i opensuse då. :Innocent