Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

BBC använder openSUSE

På den årliga linux.conf.au konferensen i Melbourne, Australien, berättade Stuart Cunningham som jobbar på BBC att de jobbat med att ersätta de gamla digitala banden som används i produktionen mot något snabbare än band.

Lösningen för BBC var att utveckla Ingex, som hjälper dem med TV-produktion i Linux utan band. Ingex bygger på standarder som MXF (Material Exchange Format) och SDI (Serial Digital Interface). Ingex är ett filbaserat produktionssystem där en vanlig PC med SDI-kort gör mjukvarukodningen med ffmpeg som skapar MXF-filer. Filerna lagras på en NAS-server eller på USB-disk.

BBC-teamet har satt upp två dual quad-core Intel system med 4GB RAM och 4TB disk som kör filsystemet XFS. Operativsystemet är openSUSE Linux.

Källa: computerworlduk.com

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Är inte XFS ett riskabelt filsystem fortfarande? Har för mig att det har snackats en del om dataförlust.

Marcuss bild

har vi tur kanske reklamen inte kommer med då *fniss*