Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Lite nedtonat

Idag var jag på personalkonferans i skolan där jag jobbar. 16.15 började vi. Efter lite "siffror" om hur intagsbilden ser ut på de olika programmen och inriktningarna vi har var det dags för mig att prata om .. Open Source!

Jag hade fått 20 minuter på mig att förklara för lärare/personal vad Open Source är. Ett uppdrag som kan tyckas vara omöjligt. Jag använde mig av tre ämnen: historia, programmering och hemkunskap. Jag lade mycket vikt vid att förklara och visualisera vad källkod respektive binärkod är. Jag pratade om pannkakor och rätten att dela med sig av recept. Jag berättade om öppen programvara och varför folk väljer den. Inte för att den är öppen - utan för att den är bättre. Många nickade instämmande när jag nämde Firefox. Bättre.. än Internet Explorer. 20 minuter går snabbt och jag höll tiden Smile

Efter konferensen kom 8-9 lärare fram till mig och ville veta mer. Jag fick också kontakt med utvecklingschefen och han vill ha ett möte med mig efter sportlovet. Han tyckte det var intressant och ville veta mer..

Presentationen (Impress) ligger i min andra laptop, annars hade jag publicerat den här.. Det får bli en annan gång!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Gott att höra! Vore kul att se dig live någon gång, du måste vara ganska rutinerad på att sälja in öppen källkod vid det här laget Smile

jonasbjorks bild

Presentationen är uppe nu, direkt från personalrummet på Tycho Braheskolan: http://mylink.se/w1528b (PDF).

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

andys bild

Delade du ut lite opensuse livecd som dom kunde ta med hem och titta vidare på? Smile

Kanske lite off topic då det handlade om Öppenkällkod och ej specifikt opensuse.

Lasps bild

Boka in Jonas till SeniorNet
Jag har en grupp om 15 personer som vill veta mer om Linux.
När kan vi köra?
Vi har kurslokal på Larmvägen, Helsingborg.
.

_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

elwiss bild

Funderar på en sak:

● Företagen runt omkring oss har eller
planerar att införa open source i sin verksamhet.

var det något som du hade underlag för eller bara ett säljande argument Smile

jonasbjorks bild

Innan vi startade Open Source som profil på Teknikprogrammet samlades det in en massa underlag för införandet. Bland annat sökte jag rekommendationer från de stora lärosätena i Sverige och företagen i Skåne.. så det är något som faktiskt existerar i verkligheten och inte bara i min fantasi Smile

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

elwiss bild

Härligt, inget ont om din fantasi men en verklighetsbaserad indikation känns bättre.. Wink