Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: En fredag som alla andra

Dagen började med att jag satt i personalrummet och drack kaffe och knackade ner lite kod jag drömt(!) om i natt. Testade det. En par lärare kom fram till mig och berättade att de var intresserade av Linux och en del hade till och med laddat ner Linux från nätet och börjat installera hemma. Jag blev riktigt imponerad!

Vid tio var det dags för föreläsning, Stefan Petersson från Blekinge Tekniska Högskola (BTH) berättade om Spelutveckling. Riktigt intressant föreläsning, även för mig som inte är gamer.. Det som gäller nu är DirectX 10, om ni (som jag) missat det helt.

Staffan och Johannes kom på besök till skolan och hade med sig en server de ville testköra i min sal. openSUSE/LTSP fungerade som en klocka. Riktigt snyggt. Vi fikade naturligtvis också.

Hade en Teknik2:a på eftermiddagen, vi försökte få igång internet. En del maskiner kom ut, andra inte. Helt sjukt. Teknikern från kommunen kom förbi och gjorde sin vecko-test av anslutningen och hans Windows XP laptop kom naturligtvis ut på nätet direkt.. Men inte min XP! Jag blev lovad att de kommer byta ut routern inom en snar framtid.

Senare på eftermiddagen blev det klart att jag får beställa hem USB-minnen till eleverna som de kan boota Linux från. Jag kommer också få ett mobilt bredband från 3 (3G) till salen som "backup" om internet inte fungerar i salen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Va snällt att du får 3g bredband:)
Jag kan inte mer än säga att 3g funkar långt bättre än förväntat.

-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

andys bild

Ni kan ju köra en ericsson w25 lösning, både lan och vlan.
Om du skriver ett mail till ericsson och förklarar läget ni har ett abonnemang, men ingn router.
Och det skulle gynna utbildningen och eleverna avsevärt.

Kanske dom kan bidra, det är ju ändå folk som dom sedan kan anställa.

jonasbjorks bild

Det bästa blir att jag nu har tillgång till alla operatörernas 3G-tjänster och kan anpassa min programvara för 3G-uppkopplingar för allihopa Smile Det blir extra bra.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .