Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Statsrådet Mats Odell öppen för öppen källkod

"GENTEMOT MEDBORGAREN HÖJER DET DEMOKRATIN"
- Jag tycker det är bra med öppen källkod i den offentliga förvaltningen, skriver kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell som svarar på riksdagsledamoten Karl Sigfrids fråga om vilka initiativ statsrådet kommer ta för att främja öppen källkod.

 
Läs mer på idg.se

 
Läs mer om frågan som Karl Sigfrid ställde samt om hans eget beslut att köra Ubuntu på sin hemmadator. Frågan om open source är en bubblare i Sverige, den är också större än bara pris. Vi får se hur detta utvecklar sig med tiden.

 
----
Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hateballs bild

Bra! Mer sånt vill vi se. Jag jobbar själv inom offentlig sektor, och det är inte direkt enkelt att införa öppen källkod alla gånger....