Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dell XPS M1330 och Linux

Har krånglat lite med min M1330 senaste veckan. Det första jag gjorde när datorn kom var att blåsa ut allt som fanns på hårddisken och installera Ubuntu. Detta för att visa lite skrivbordseffekter för grabbarna på jobbet som efterfrågat detta.

Planen nu är att få ner antalet Dell-partitioner på datorn, och göra den så mycket Linux det går. Kommer ha en Vista-partition kvar till en början, vill först se under försöksmigreringen till Ubuntu att jag klarar mig utan Vista (kan väl iofs installera det i en Virtual PC i Linux?). I teorin så vill jag ha System Rescue CD eller liknande dist istället för DellUtility-partitionen i början av hårddisken (innehåller diagnostik och dylikt). Sedan en Vista-partition, sedan en Mythbuntu-partition som bootas med MediaDirect-knappen, sedan huvuddisten Ubuntu. Ska fortsätta berätta om mina äventyr, och förhoppningsvis författa en guide. Det finns beskrivningar på nätet, men som vanligt är det svårt att få all information under samma tak.

Nu har jag krånglat färdigt idag. Jag kan konstatera att partitionering är en konstform.