Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dell och Linux; sagan fortsätter

Hur svårt är det att köpa en Dell med Linux för installerad? Ibland har det hävdats att Dell bränt sig på att försöka sälja förinstallerad Linux, att verklig försäljning var mycket mindre än väntat. Men är det hela sanningen? Hur enkelt är det att hitta en DELL dator med Linux försinstalelrad och köpa den och är det billigare, egentligen?
 

Det verkar vara flera olika bud om saken och stor förvirring om saken, även inom DELL. Hur kunderna skall begripa när de inte gör det själva vet jag inte. IDG gorde ett försök och resultatet blev blandat och överaskande. Det första de märkte vara att Dells kundsupport: "Datorer utan operativsystem blir dyrare". När DELL på högre nivå i företaget fick reda på detta så meddelades istället att Dell utan operativsystem 500 kronor billigare hävdar Dells produktchef.
 

Så långt läget i Sverige. Men hur är det i övriga Europa? IDG undersäkte det och visar Så enkelt köper europeerna Dell med Ubuntu, men lätt var det visst inte. Inte konstigt att man inte säljer något när det är så här svårt att köpa! När de har experimenterat färdigt och gör Linux lika synligt som Windows då lär de se en helt annan försäljning!

 
----
Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tomasuus bild

Med risk för att låta riktigt pessimistisk och cynisk så tror jag Dell använt linuxstrategin för att få bättre avtal med microsoft och pressat dem på priset, avseende deras operativsystem.

FoHs bild

Ja, man undrar ju. Men det är solklart att det är dålig exponering. Förstår inte riktigt varför de inte kan skriva klart och tydligt när man börjar konfigurera datorn att man även kan köpa den med Ubuntu. Istället måste man gå in på en speciell sida för att få se sådana erbjudanden. Nu exponeras det dock via Ubuntus hemsida, vilket iofs är mycket bra. Sen kan man ju hjälpa till att exponera det också.