Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux dist mest likt mac OS X?

Tycker Mac OS X är överlägset men har inte råd att köpa en stationär mac. Förutom att det är olagligt att lägga in OS X på en PC har inte min dator prestanda för det så frågan är hur nära kommer man med hjälp av modifiering av någon linux dist? Har tittat en del på http://www.dreamlinux.com.br/ men många som provat har stött på problem vilket jag vill undvika då jag fortfarande är nybörjare på Linux. Även tittat på http://sourceforge.net/projects/mac4lin som verkar vara Ubuntu fast med nya ikoner och teman.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tobiers bild

Om du bara vill att systemet ska se ut som Mac kan du ju bara lägga in Mac4Lin på valfri installation, om du kör GNOME. Mac4Lin är ingen dist utan bara ett mängd tillbehör och grafiska teman.
Men du kan dock inte köra Macapplikationer, om det är det du vill Smile

pbs bild

KDE har stöd för en extern menyrad i Mac OS X-stil. Temat kan man fixa med Baghira.

trappskis bild

Ja tyvärr la man ner OpenDarwin projektet som visserligen var en BSD variant och inte Linux men närmare än så hade du nog inte kunna komma...
Sista ISO:N som släpptes av OpenDarwin får iaf. att plocka här:
OpenDarwin 7.2.1

Här är fö. en artikel som kanske kan vara intressant:
http://www.taimila.com/?q=node/11

rolandfranss bild

Som frekvent användare av Linux, MacOSX och Windows så kan jag bara säga att jag nog trivs bäst i Linux när allt kommer omkring. Och visst är lite lull-lull skönt att lägga på om man gillar utseendet av OSX. Lycka till!

nope "sudo rm -rf" doesn't mean read manual really fast...

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

xtremes bild

Köra Macapplikationer gissar jag att jag inte kan göra på någon dist? Hur är dreamlinux? Det är också rätt likt OS X och sägs apa efter en del funktioner. Dock är det inte någon speciellt stor dist.

Kristians bild

Apple drog väl tillbaka mer och mer källkod om jag inte har fel för mig...

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

extons bild

Jag har gjort en svensk version av DreamLinux, som jag kallar morEX LiveDVD. Du kan ju testa live och se om du hittar några likheter med Mac. Läs mera HÄR.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET