Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur får man igång Beryl Någon som kan hjälpa mig?

Hejsan.

jag är relativt ny i linux och undrar hur man får igång Beryl.

Jag har laddat ner alla filer från www.beryl-project.org men jag vet inte vad jag ska göra med filerna finns ju liksom ingen installations fil.?

Någon som kan hjälpa mig?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Du borde nog inte köra Beryl öht. Ett bättre alternativ är nog Compiz Fusion. Hur du ska göra beror lite på vad du sitter med för Linux-distribution. Använder du Ubuntu så behöver du bara aktivera Visual effects (det gör du under Appearence, vet ej vad alternativen heter på svenska). Sedan kan du starta Synaptic och installera några extra paket som tar fram mer avancerade alternativ för Compiz Fusion, dessa är compiz-fusion-plugins-main och -extra (kanske redan är installerade). Och sedan compizconfig-settings-manager som ger dig ett alternativ från menyn att få upp inställningar för samtliga plugins Smile

twelves bild

Ok tack men nu är det så att jag inte kan aktivera visual effects. Är det för att jag inte har några drivrutiner till Grafikkortet som är ett HD3870.

Jag har Ububtu 7.10

FoHs bild

Ja, det är absolut därför. Du måste ha en drivrutin som stödjer 3d-rendering, så att säga. Det är väl ett väldigt nytt ATi-grafikkort? Så vitt jag vet så finns det inga drivrutiner med 3d-stöd för de korten ännu. AMD/ATi har precis öppnat upp lite mer av sin dokumentation rörande just 3d, så förhoppningsvis kan det inom några månader dyka upp en drivrutin. Kanske ännu snabbare Smile

twelves bild

Jo exact men annars tar jag bara ett lite äldre när jag får tillgång till det.

Men då vet jag vad jag ska göra.

Tack så mycket Smile