Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openSuse och projektor

Igår, för första gången någonsin, kopplade jag en projektor (jag minns inte modell/märke) till min laptop med openSuse 10,1. Och resultatet blev inte riktigt vad jag hade väntat mig...

Visst kunde jag använda datorn via den enorma bilden på väggen, men det var med problem: KDE visade all text i storleken 2-3 pixlar! Det gällde alla filnamn, all text i menyerna och så vidare. Underligt nog påverkades inte CLI:n, men det hjälper ju inte när man vill använda GIMP...

Är det någon som råkat ut för samma problem? Är det någon som har en lösning? Jag skulle ju vilja kunna använda projektorn igen, och se vad jag pysslar med.

Jag kan lägga till att när jag bootade om, utan projektorn kopplad till datorn, var problemet borta, och KDE såg ut som vanligt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Om du kör 10.1 så skulle jag i första hand först föreslå att du uppgraderar till den senaste, version 10.3. Det kan kanske lösa dina problem.

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!