Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Projektkoordinator för Ubuntu-SE

Idag blev jag utsedd till projektkoordinator för det svenska Ubuntu LoCot (www.ubuntu-se.org). Exakt vad mina arbetsuppgifter kommer vara vet jag inte riktigt än. Jag vet att jag skall hålla koll på projekt som drivs inom LoCot och försöka stötta/hjälpa dem. Urban kommer berätta mer om detta för mig inom en snar framtid.

Ville bara dela med mig av detta, mer kommer senare.

Var vikarie idag, i kursen webbdesign. De berättade att de höll på med Photoshop och jag blev lite rädd.. Webbdesign för mig är inte design, det är teknik! Så jag introducerade eleverna till W3C, HTML, XHTML och CSS.. Fick sitta med en av skolans Windows XP-datorer och jobba i notepad. En timme XP, två veckors terapi. Min terapeut älskar Microsoft..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

gustavnilssons bild

Grattis Jonas!
Då kanske du kan heala mitt ubuntu?

oscarss bild

På vår skola rimmar Desktop med Indesign/Photoshop, webdesign med photoshop, och multimedia med flash.

kofots bild

Jobbar själv med som lärare (EC/TE-Datorteknik) och undervisar i kursen Webbdesign. Jag ser även jag kursen som teknik... inte design. Kör halva kursen i Notepad++ och halva kursen i Flash och Photoshop (för att uppfylla målen från Skolverket). Kommer även i år att låta eleverna leka lite med Gimp.

/Peter

jeffs bild

Min vän Jonas - Brune mannen.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

jonasbjorks bild

Photoshop förstår jag (nästan) att man kör eftersom bildbehandling för webben är en del av kursmålet. Men Flash? Står ingenstans i kursmålen om sådant.. Kul med GIMP! Titta förbi www.fritis.se om du inte redan hittat webbplatsen. Vi försöker få upp material för svensk gymnasieskola i Fri IT där.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kofots bild

Jag petar in Flash under "kunna använda bild-, video- och ljudredigeringsprogram" och på under G "Eleven skapar med viss handledning objekt och enklare animeringar." Däremot trycker jag hårt på att man bör undvika Flash för att skapa webbplatser eller menyer och sådant.

Jo Fritis.se kollas in nån gång ibland.

Trevligt att du blir inblandad i Ubuntu också.