Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Förslag: byt namn på Wikin

Jag satt nyss och försökte hitta vart Linuxportalens Wiki har tagit vägen sedan sidan strukturerats om. Det tog mig nästan 5 minuter att hitta att det var den lömska länken "Lär dig mer om Linux" som lede till Wikin. Titteln "Lär dig mer om Linux" säger inte så mycket på just den här sidan, eftersom allt på sidan handlar om att lära sig mer Linux Wink. Jag föreslår att vi kallar Wikin för just "Wiki" eller "Linuxportalens Wiki" eller dyl. istället.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Eller varför inte "kunskapsbanken (wiki)"

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

fredrikperssons bild

Aha det är "Lär dig mer om Linux" som är wikilänken, jag trodde man hade tagit bort wikin helt från LP när det blev ett seterat projekt.

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

jonasbjorks bild

Jag har försökt att överlåta wikin till Svenska Linuxföreningen, men de har inte visat något större intresse för den. Vi kommer flytta in wikin under linuxportalen.se igen.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Inte ett dugg överraskande. Svenska Linuxföreningens dokumentationsgrupp ter sig lite väl toppstyrt och oflexibelt, samt tungrott. Det är inget för vanliga datoranvändare känns det som, och definitivt en alldeles för stor tröskel för att vanliga datoranvändare skulle vilja eller kunna dela med sig av sina erfarenheter. Deras dokumentationsgrupp har stått still i två år verkar det som sett till hemsidans uppdatering.

nikkes bild

skulle nog bli så mycket bättre...
satt faktiskt igår och letade på sidan.. men viste att adressen var http://wiki.imbumba.se

FoHs bild

En högst personlig åsikt som kanske mer är en brist hos mig: Jag kommer aldrig ihåg vad Wikin kallas Tongue Tycker Imbumba inte säger så mycket om webbsidan. Wiki.linuxportalen.se känns bättre, men det är klart att den adressen kanske inte var att tänka på när wikin lades ut på lego, så att säga Smile