Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Headweb: Filmbutik för Win/Linux/OSX

"Vad är Headweb?

Headweb är den senaste tjänsten för att ladda ner film! I vår affär kan du köpa film för nedladdning. Vi erbjuder hög kvalitet på filmerna och snabba nedladdningar. Filmerna är i DVD-kvalitet, är inte skadade av kopieringsskydd och går att bränna till DVD. Distributionen av filmen sker med hjälp av ett fildelningsnätverk som du som medlem kan vara med i. Alla som är med och hjälper till med överföringar belönas med poäng som kan användas för att få gratis film. Förutom att köpa filmer på Headweb kan du titta på trailers, betygsätta och kommentera filmer m.m."

Ovanstående är ett citat från headweb.com. Där hittar man även information om att de i framtiden kommer sälja filmer i formaten xvid och h264. Jag har varit i kontakt med headweb, då jag var lite orolig för att deras linux-klient helt enkelt skulle försvinna, så som t.ex. Joost-klienten gjorde. Han bifogade i sitt svar screenshots av Linux-klienten som ni kan se nedan. Jag fick också veta att vissa saker, vid den tidpunkten, saknades, så som stöd för att bränna dvd-från klienten och liknande.

För närvarande består Headwebs butik mest av filmer från mindre bolag och distributörer, men förhoppningsvis kan detta ändras.

BilagaStorlek
headweb_screenshot1.PNG115.16 kB
headweb_screenshot2.jpg156.97 kB