Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

telia modem zyxel funka bara med en dator

Hej linux folk!
Jag har fåt en modem av telia och fick i gång den på första ingång med min dator som har fedora men den andra har ubuntu och det gå inte att surfa eller hitta den andra dator!

När jag hade tele 2 med ppoe adress modem och router gick det perfekt
!
Kan jag inte köra med den modem som jag har det en d link dsl-300t
på telia har de sagt att den andra skulle vara bättre!??

Mvh Christian

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

lisardmans bild

lånet på DHCP adressen måste gå ut.. alt så får du släppa den..

uffe_nordholms bild

Om inte annat så när du kopplar sladden från en dator till en annan måste du vänta _minst_ 20 minuter, helst mer. Detta för att få en ny IP-adress av Telias servrar. Och utan en IP-adress kan du inte surfa.

Sedan är det självklart att Telia tycker att modemet du fått av dem är bättre än alla modem du haft tidigare. Anledningen är trivial: modemet du fått av Telia känner Telias supportavdelning till, och vet hur det fungerar. Alltså är det modemet bättre än alla du har sedan tidigare.

joker67s bild

Om det är ett zyxel 660H du har så kan du ställa om det som en router, men det finns ändå bara en kontakt som du kan använda samtidigt, du måste koppla en switch i den för att du ska kunna koppla in flera maskiner på den.

Jag tror att man ställer om modemet till en router genom att logga in i den i en webbläsare på adressen 192.168.1.1.

Men akta dig, för du får ingen support av telia om du ställer om modemet till en router.

/Peter H

/Peter H

skogens bild

Enklast är att som någon skrev ha en router mellan modemet och ditt lokala nätverk. Ett alternativ är att ha två nätverkskort i en dator, ett kopplat till modemet och ett till lokala nätet, och köra NAT på den.

Själv kör jag det enkla alternativet med router men det verkar inte alltför komplicerat med det "svåra" alternativet.

Om du kör Ubuntu (troligen även Fedora) kan du installera firestarter och följa instruktionerna.

/Janne

Unna dig ett bättre liv, dumpa Windows!

Marcuss bild

har för mig att port 2 är reserverad för IPTV?

jonasbjorks bild

Har du triple-playmodemet? Den har färger runt de fyra portarna på baksidan.. Isf är det bara den första porten som fungerar att ansluta en dator till. De andra är för IPTV och IP-telefon + en för framtida tjänster. Dvs, du måste ansluta en switch till port 1 och ansluta dina datorer till switchen för att det skall fungera.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tysken1975s bild

Hur mennar du?Vad ska jag göra i ubuntu?

abergmans bild

Antingen skaffar du en router och kopplar till modemet, eller så väntar du 25min innan du stopar in sladden i den andra datorn.

Telia "känner av" vilken dator det är sladden sitter i och ser att du bytt dator och då måste man vänta 20min innan man får en ny IP, om man inte släpper ipt innan man stänger av burken, men det minns jag inte hur man gör.
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

tysken1975s bild

jag vill har ett nättverk mellan de två datorer och gå med båda utt till internet kan jag inte använder mitt gammla modem och router för det?det gick ju med den ppoe adress!

Mvh Christian