Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Lär dig Ed

Alla tuffa Vim-människor borde känna till sin fader "ed" vilken "vi" är en visuell frontend till. Även om jag kör Emacs så använder jag ed då och då eftersom den är smidig vid små ändringar och finns överallt. "Vi" finns visserligen också på alla Unix-system, men är man van vid "vim" saknas förmodligen ganska mycket jämfört med "original-vi".

Om inte annat är det kul att få en historisk tillbakablick och förståelse för hur textredigering gick till på tidigt 70-tal Smile

http://wiki.imbumba.se/index.php/Ed

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredrikperssons bild

Har du för mycket fritid eller?

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

pbs bild

Eller om vi ska vara exakta så är Vi baserat på Ex, vilket i sin tur är en vidareutveckling av Ed. Se t.ex. artikeln i Wikipedia.

fsns bild

Mmm, den med obskyrast editor vinner: http://xkcd.com/378/ . Själv är jag nog för den där grejen med en magnetiserad nål.

Kristians bild

Hade Wink Artikeln är ett år gammal

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------