Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En webbdesigner och två webbutvecklare sökes till projekt i Svenska Linuxföreningen

Svenska Linuxföreningen söker en webbdesigner och två webbutvecklare för att skapa en central webbplats för Sveriges alla LUG:ar. Svenska Linuxföreningen äger domännamnet lug.se där sub-domäner t.ex. stockholm.lug.se eller helsingborg.lug.se delas ut till lokala LUG:ar. Nu vill vi skapa en central webbplats för dessa LUG:ar på www.lug.se.

Webbplatsen kommer att innehålla bl.a. RSS-feeder med nyheter från LUG:arnas egna webbsidor, en sökbar katalog över Sveriges alla LUG:ar med länkar till deras webbsidor och kontaktpersoner, information om vad en LUG är samt var fenomenet kommer ifrån och även möjlighet att hitta närmsta LUG utifrån en karta med alla LUG:ar utplacerade.

Vi söker en webbdesigner med goda kunskaper i HTML/CSS samt GIMP och/eller andra grafikprogram. Som webbdesigner blir du ensam ansvarig för design och layout av www.lug.se.

Vi söker dessutom två webbutvecklare med goda kunskaper i PHP och MySQL. Som webbutvecklare arbetar du tillsammans med två andra webbutvecklare på att bygga tjänsterna till www.lug.se. Erfarenhet av e107 CMS är meriterade.

Arbetet sker på distans med 14-dagars rapporteringsperiod och en arbetstid på ca. 3 timmar / vecka utöver planeringsmöten tills vi är klara. Kommunikation med de andra projektmedlemmarna sker via e-post eller IRC. Ingen ersättning utgår, detta är ett ideellt projekt.

Intresseanmälan skickas till Amelia Nilssonamelia@svenskalinuxforeningen.se med Cc: till David V. Wallindavid.wallin@brearod.com med Subject: ”Lug.se intresseanmälan”. I din intresseanmälan ser vi gärna att du berättar lite om dig själv, vad du kan och bifogar länk eller bild på något du gjort.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

turbokapitalists bild

Det var verkligt bra nyheter. Föreslår även en närmare titt på Apache Tomcat. Den använder sig av java som är numera FOSS. Så slipper man PHP.

thom_snls bild

Ett tips. Föreslår att ni kör Sitevision ett content management som körs på tomcat & apache, rockar fett på en linux server. Dessutom kan ni köra olika portlets för php, java, jsp script..what ever.

Mycket lättarbetat verktyg som endast kräver att du har en webläsare firefox för att sen hantera innehållet och viss utveckling.

Sedan finns det inbyggda moduler för att skjuta in vilken kodning du nu önskar, om det nu är nödvändigt dvs.

Ni kan säkert höra med företaget bakom produkten www.senselogic.se Dem hjälper Er säkert med sponsring för att sätta upp "version 1.0" och en kurs. Dem är dessutom extremt "linux vänliga" Hälsa från Thom. Wink

Lycka till!

Event producer TGBF.tv | www.tgbf.tv

mikaeljs bild

Om man nu skall börja prata om andra alternativ till php så tycker jag att ramverket Zope är mycket bättre än alternativen som nämns ovan. Dock var väl det inte det som Amelia var ute efter utan hon ville ha folk till dom saker som hon nämner ovan... ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jonasbjorks bild

Till att börja med har Amelia bett mig om lov att annonsera detta på LP. Sedan frågar Amelia efter utvecklare i PHP då är det inte lämpligt att svara med "kör det här istället".. Svenska Linuxföreningen har en plan för hur de skall genomföra arbetet och behöver nu hjälp med det. Tycker man inte om PHP kan man lika gärna strunta i att svara, ingen tvingar en ju Wink Diskussioner kring PHP kontra Java kan hållas i forumet.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

...Killar, det är nog bättre att fokusera på att utveckla alls än att fastna på att diskutera olika programmeringsspråk innan det ens dragit igång.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

davidv.wallins bild

Jag håller med Jeff här om att fokus bör ligga på att utvecklingen och projektet faktiskt är igång och går framåt.
Det finns en anledning att e107 och PHP valdes och detta har jag skrivit en del om på min webbsida (http://www.w3web.se).

Klart vi kan ha diskussioner i evigheter om vilket språk och vilken platform som är bäst men detta får folk stå för själva i forumet.
Platform och språk är bestämt och de som vill hjälpa till att utveckla i PHP och e107 får gärna höra av sig som sagt.

Roligt att se att folk engagerar sig och reagerar direkt!

FoHs bild

Vad bra! Då kanske min översättning av Linux User Group Howto, som jag gjorde åt Dokumentationsgruppen för evigheters evigheter sen, kan komma till användning Smile

thom_snls bild

Hoppsan då.. ja de va inte min mening att dra in detta i nån teknik diskussion, jag ber så mycket om ursäkt. Smile Men jag valde nog inte sida på val av kod i mitt första inlägg. Så det kan bli..jösses.

Event producer TGBF.tv | www.tgbf.tv

davidv.wallins bild

Det är säkert en möjlighet att Amelia (i egenskap av projektledare) kommer att välja att ta med den dokumentationen på lug.se.

Lasps bild

Jag blev intresserad av ditt inlägg.
Men det var ju kostnader för produkterna som är olösliga för de som jobbar med föreningar och klubbar.
Man skall kanske ha alla pengar som PPM har tillgång till för att köra detta!
____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

FoHs bild

Mm. Jag ser väl den Howto:n mest som ett komplement. Den känns lite föråldrad och på sina håll rätt irrelevant för svenska LUG:ar. Jag är helt övertygad om att man kan skriva ny och bättre dokumentation för webbsidan, mer rakt på sak, men kanske kan Howto:n ge lite idéer för vad som kan vara värt att ta upp. Vad jag kommer ihåg var den utgiven under en hyggligt fri licens så det är väl bara att ta med den om man skulle vilja. Däremot har jag ingen aning om var den tagit vägen och hur man ska få tag på den. Tror inte jag har kvar översättningen, men den är ju inskickad till Dokumentationsgruppens ansvarige så den ska nog gå att vaska fram.